Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
12. března 2022 16:33
Čas čtení 1:34
Vojtěch Vanda

„Nafta není drahá, jen vy máte málo peněz,“ měl napsat Blesku mluvčí MOL. Firma to popřela, šlo o chybu v komunikaci

„Nafta není drahá, jen vy máte málo peněz,“ měl napsat Blesku mluvčí MOL. Firma to popřela, šlo o chybu v komunikaci
Zdroj: Pixabay/Engin_Akyurt/volně k užití
ZAJÍMAVOSTI CENY POHONNÝCH HMOT
Uložit Uložené

Server Blesk.cz zjišťoval od firem provozujících v Česku benzinové pumpy, proč tak moc zdražují. Od společnosti MOL se mu mělo dostat arogantní odpovědi, kterou však firma popírá.

Ceny pohonných hmot jsou v posledních dnech velmi diskutované téma vzhledem k tomu, jak jejich ceny v poslední době vzrostly. Důvod, proč benzinové pumpy zdražují, se snažil zjistit i server Blesk.cz. Od společnosti MOL se však měla redaktorce média dostat arogantní odpověď. „Nafta není drahá, jen vy máte málo peněz,“ měl uvést mluvčí společnosti Tomáš Trč. Firma se ale od výroku distancovala a záležitost uvedla na pravou míru.

Doporučeno
MOL prodával pohonné hmoty za cenu přes 95 korun za litr. Prý šlo o technickou chybu a lidé dostanou peníze zpátky MOL prodával pohonné hmoty za cenu přes 95 korun za litr. Prý šlo o technickou chybu a lidé dostanou peníze zpátky 11. března 2022 16:32

Tomuto výroku ještě předcházel druhý incident. Jak jsme tě informovali, společnost MOL Česká republika prodávala ve čtvrtek na některých stanicích benzín za 95,80 korun za litr, naftu dokonce za více než 100 korun za litr. Podle MOLu došlo k technickému pochybení systému ve čtvrtek 10. března mezi 16:30 a 16:45. Za pochybení se společnost omluvila. 

Nejen ve spojitosti s tímto zdražením, ale i s celkovým vlivem posledních světových událostí na ceny benzínu proto zjišťoval server Blesk.cz důvody, proč jednotlivé benzinky zdražují. Zeptal se i společnosti MOL. 

„Vzhledem k průměrnému platu v roce 2014 byla nafta poměrově ještě dražší nežli dnes v roce 2022. To znamená, že nafta není drahá, jen vy máte málo peněz,“ citoval server údajné vyjádření mluvčího společnosti Tomáše Trče. „Pokud s tím mají lidé problém, ať si koupí starou octavii a jezdí na olej,“ dodal.

Šlo o chybu v komunikaci, vysvětluje MOL

Po vydání článku se společnost MOL Česká republika na svém webu rozhodla vydat prohlášení, ve kterém dementovala „vyjádření prezentované jako odpověď tiskového mluvčího MOL Tomáše Trče“.

„Došlo k chybě v komunikaci mezi společností MOL Česká republika a deníkem Blesk, přičemž redaktorka komunikovala s člověkem, který vůbec není zaměstnancem či spolupracovníkem MOL,“ stálo ve vyjádření. Podle společnosti si dotyčný, kterého redaktorka kontaktovala, myslel, že jde o průzkum trhu. Proto tak odpověděl.

Doporučeno
Inflaci neukočírujeme s pěstováním nátury „užít si dnes a zítra bude potopa“, říká ekonomka Horská Inflaci neukočírujeme s pěstováním nátury „užít si dnes a zítra bude potopa“, říká ekonomka Horská 8. července 2022 7:00

„Jde o nedorozumění, kde na začátku bylo chybně uvedené číslo v out of office e-mailu. Společnost si váží všech zákazníků a vnímá současnou situaci jako souhru okolností, kde nikdo nechtěl nikoho poškodit,“ dodala firma.

S redaktorkou měl komunikovat student

Podle serveru Seznam Zprávy redaktorka skutečně nehovořila s mluvčím Trčem, nýbrž se studentem Tomášem Antoško, jehož číslo je prakticky totožné, akorát mají přehozeny číslice v čísle.

„Máme tady z toho s kluky hroznou srandu. Už mi volali dva pánové z MOL, jeden až ze Slovenska. Dostal jsem od nich za úkol napsat té redaktorce, jak to je. Ono se to stalo asi i proto, že já i pan mluvčí jsme Tomášové,“ uvedl pro médium.

Domů
Sdílet
Diskuse