Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Tento článek je sponzorovaný obsah společnosti Platinum Square Real Estate Dubai.
8. dubna 2022 10:30
Čas čtení 6:19
Sponzorovaný obsah

V Dubaji koupíš nemovitost levněji než v Praze. Můžeš ji splácet hypotékou z Čech?

V Dubaji koupíš nemovitost levněji než v Praze. Můžeš ji splácet hypotékou z Čech?
Zdroj: Platinium Square
ZAJÍMAVOSTI DUBAJ INVESTICE
Uložit Uložené

Zjisti, proč může být výhodnější koupit investiční byt v Dubaji místo bytu v Praze.

Možná tě překvapí, že v Dubaji koupíš nemovitost se stejnou rozlohou jako v Praze i o statisíce levněji. Ve spolupráci s Platinum Square, realitní kanceláří v Dubaji, jsme zjišťovali, pro koho je koupě nemovitosti v Dubaji vhodná, jestli ji můžeš splácet z české hypotéky, ale i to, jaké jsou podmínky získání hypotéky v Dubaji. Pokud se zrovna díváš po investičním bytu nebo toužíš po přepychovém životě, možná zjistíš, že právě Dubaj je ideální destinace.

Zakladatelé společnosti Platinum Square Real Estate Dubai působí na realitním trhu už od roku 2009. Před založením Platinum Square pracovali ve vrcholových manažerských funkcích u největších dubajských developerů. Díky těmto zkušenostem mají lepší přehled o realitním trhu než konkurence. Jednou ze spoluzakladatelek je Slovenka, která má v Dubaji realitní kancelář jakožto jediná osoba z Česka a Slovenska. 

„Prvotní myšlenka na založení vlastní realitní kanceláře přišla po průzkumu trhu, kdy jsme zjistili, že se realitní kanceláře vlastně ničím neodlišují. My jsme se chtěli odlišit a vytvářet hodnotu pro zákazníka díky našim dlouholetým zkušenostem. Odlišnost od konkurence vedla k vytvoření něčeho nového – začali jsme prodávat jedinečné nemovitosti v Dubaji, a zároveň nabízet komplexní balíček služeb pro klienty, který zahrnuje nákup a prodej nemovitostí v každém emirátu Spojených arabských emirátů, péči o krátkodobý (holiday homes) a dlouhodobý pronájem apartmánů a vil, založení společnosti v Dubaji a zabezpečení víz pro investory, zařízení apartmánů a vil, rekonstrukci nemovitostí, zahradnické služby, řešení hypotéky a založení účtu i směnu kryptoměn. Zároveň poskytujeme jistotu, že se má klient v Dubaji na koho obrátit, protože běžní agenti na realitním trhu se často mění, ale agentura zůstává,“ říká Ing. Dávid Lehotský z Platinium Square. 
Více informací
Platinium Square
Zdroj: Platinium Square

Dubaj je dynamická metropole, která se těší hospodářskému růstu. Vděčí za to hlavně velkoobchodu a maloobchodu, který představuje 26 % z celkového HDP. Následuje doprava a logistika (12 %), bankovnictví (10 %), výroba (9 %), nemovitosti (7 %), stavebnictví (6 %) a cestovní ruch (5 %). Plně diverzifikovaná ekonomika a zisk z ropy tvoří jen 1 % HDP, proto se v případě poklesu cen ropy nemusíš o své investice bát. Když v Evropě ekonomika stagnuje, v Dubaji se předpokládá nárůst o 4,2 % za rok.

Vzhledem k tomu, že značnou část ekonomiky v Dubaji tvoří právě nemovitosti a cestovní ruch, jsou tato odvětví podporována různými iniciativami a ekonomickými balíčky. Společnosti z celého světa už pochopily výhody nízkého daňového a odvodového zatížení, proto se přesouvají právě do Dubaje. To přináší příležitost nakoupit nemovitosti, které se mohou stát budoucím domovem zaměstanců těchto společností.

Dubaj láká skvělou dostupností, aktivitami i kvalitou života

Dubaj je atraktivní svou polohou s dostupnou leteckou přepravou. Během 4 hodin letu se do Dubaje dopraví až 2,1 miliardy turistů z různých koutů světa a do 8 hodin je to dokonce 5,6 miliardy. Až 97 zemí světa má přímý let do Dubaje a rok co rok je atraktivnější pro turisty.

Tohle město vyniká také několika rekordy. Najdeš tu například nejvýše položený infinity pool na světě, největší fontánu, nejvyšší vyhlídkové kolo, nejvyšší hotel a nejhlubší bazén na potápění, ale také největší nákupní centra s prestižními luxusními značkami

Na své si přijdou i gurmáni a sportovní nadšenci. Dubaj nabízí potápění, vodní sporty, jízdu na velbloudech i lyžování a snowboardování v nákupním centru. Každý den si můžeš užít různé atrakce, od jízdy na dunách, letu balónem, dubajského Legolandu až po Dubai Miracle Gardens, kde najdeš více než 250 milionů rostlin

dubaj
Zdroj: Unsplash/Ahmed Aldaie

Můžeš tu nejen investovat, ale i žít

Dubaj je město, které celoročně láká turisty i podnikatele a přicházejí sem lidé z celého světa. Zájem o pronájmy se tu stále zvyšuje, což z Dubaje dělá dobrou příležitost na investice do nemovitostí i vhodnou lokalitu na podnikání. Jedná se také o dobrý způsob, jak ochránit své úspory před inflací. Navíc dirham je stálá měna, což ocení hlavně investoři.

Jedním z dalších lákadel jsou investorská víza, která lze získat koupí nemovitosti minimálně za 750 tisíc dirhamů, což je v přepočtu přibližně 4 a půl milionu korun. Vízum je možné rozšířit i na manžela, manželku či děti a zůstat tak v Dubaji nepřetržitě. To je velká výhoda oproti turistickým vízům, na základě kterých lze v Dubaji zůstat maximálně 90 dnů.

dubaj
Zdroj: Pixabay/Selim

Jestli přemýšlíš, že se do Dubaje přestěhuješ s dětmi, potěší tě další výhoda tohohle emirátu – školství na vysoké úrovni. Prestižní školy mají systém zaměřený na vrozené předpoklady dětí a podle toho směřují výuku. Stejně kvalitní je v Dubaji i zdravotnictví. Mnoho věcí si vyřídíš bez problémů online a můžeš si tak užívat bezstarostný život.

Vila v Dubaji levněji než 3+1 v Praze 

Při porovnání cen některých nemovitostí v Dubaji s těmi pražskými zjistíš, že ty v Dubaji jsou často o mnoho levnější. Na webu Platinum Square najdeš například dům s rozlohou 148 m2 za 6 milionů korun, zatímco třeba v Praze – Libni dáš za dům s podobnou rozlohou i 12 milionů korun. Garsonky v Dubaji na webu Platinum Square najdeš od 2 milionů, v Praze se pohybují od 3 milionů výše. Vily a apartmány v Dubaji je možné pořídit i se splátkovým kalendářem, který v podstatě nahradí hypotéku, protože nemovitost můžeš splácet 2 roky až 12 let.

Příjemné počasí, dobré výnosy z pronájmu a strategická poloha 

Ing. Dávida Lehotského z Platinum Square jsme se zeptali, jaké výhody má nákup investiční nemovitosti v Dubaji v porovnání s dalšími světovými metropolemi. „Výnosy z investice (ROI) jsou v Dubaji výrazně vyšší než ty, které nabízejí populární města, jako je Londýn nebo New York. Dubaj se označuje za nejdostupnější město na koupi domu v porovnání s jinými mezinárodními centry jako Londýn, New York, Hongkong, Paříž a Singapur,“ říká.

Nejlepší oblasti Dubaje generují v průměru až 10 % ROI (výnos z investice). Výnos z rezidenční nemovitosti se nedaní, proto doporučujeme klientům právě nákup rezidenční nemovitosti. Na porovnání, průměrný výnos z pronájmu v New Yorku je pouhých 3,91 %, v Londýně je to 3,21 %, v Singapuru 2,83 % a v Hongkongu nezískáte víc než 2,82 % příjmu z pronájmu.“ Pokud bychom to porovnali s průměrnými ročními výnosy z pronájmu nemovitosti v Čechách, ty se v závislosti na regionech pohybují kolem 3 až 6 %. 

dubaj, platinium square
Zdroj: Platinium Square

Dodává, že v Dubaji je trh s nemovitostmi stabilní také díky podpoře od vlády a zvyšování ochrany investora, což vidí jako ideální příležitost k investici. Dubaj má soustavu soudů zaměřenou na realitní trh, aby nevznikaly průtahy v jednáních a u nových projektů posílá klient peníze na escrow účet, ze kterého developer dostává peníze podle toho, jak pokračuje stavba projektu. Na celý proces dohlíží státní instituce, které provádí kontroly projektů. Jako bonus uvádí výhodnou polohu Dubaje, bezpečnost a skvělé počasí. 

Můžeš nemovitost financovat hypotékou z Dubaje nebo z Čech? 

Existuje několik možností, jak nemovitost v Dubaji financovat. Pokud nemáš dostatek peněz, můžeš si vzít hypotéku v Dubaji i v Čechách nebo využít možnost splátkového kalendáře na 7 až 10 let bez nutnosti hypotečního úvěru. 

Protože společnost Platinum Square pomáhá svým klientům se zařízováním hypotečních úvěrů, zajímalo nás, jak se liší podmínky na jeho získání v Dubaji. Dávid Lehotský z Platinum Square přiznává, že v Čechách je snazší získat hypotéku a dostaneš ji za nižší úrok

Při aktuálních úrokových sazbách a současné inflaci je výhodné vzít si úvěr v Čechách a financovat nemovitost v Dubaji. V případě zájmu v Platinum Square klientům se získáním české hypotéky na nemovitost v Dubaji pomohou.

Platinium Square
Zdroj: Platinium Square


Jak se liší hypoteční úvěr na nemovitost v Dubaji: 

  • Musíš dokládat svůj příjem a některé banky požadují měsíční výplatu minimálně 150 tisíc korun.
  • Banky poskytují financování pouze do výše 50 % z ceny nemovitosti, takže musíš mít druhou polovinu ceny na účtu
  • V Dubaji jsou vyšší úrokové sazby, které se individuálně liší podle finanční situace klienta a pohybují se od 3 do 6 %. 

Společnost Platinum Square má partnery na českém i dubajském trhu, kteří ti se získáním hypotéky pomohou. Zároveň jejich nabídku doplňují splátkové kalendáře na 7 až 10 let, pomocí kterých si můžeš platby rozložit bez nutnosti financování hypotékou. K dispozici je i splátkový kalendář na 12 let, kde 50 % ceny nemovitosti musíš splatit v prvních dvou letech a po uplynutí dvou let splácíš měsíčně 0,43 % z ceny nemovitosti během zbylých 10 let.

Ing. Dávid Lehotský zároveň dodává, že trh s nemovitostmi je sice bohatý, ale zajímají se o něj investoři z celého světa a denně se prodají nemovitosti v hodnotě 12 miliard korun. Říká, že developerský projekt se často prodá už v den jeho uvedení a pokud klient nezaplatí dopředu vratnou zálohu, k vytouženému apartmánu nebo vile se nedostane. Novým klientům rád vysvětlí, jak realitní trh v Dubaji funguje a umí jim nabídnout bytové jednotky určené exkluzivně pro jejich realitní kancelář, které důsledně vybírají. 


Pokud klient nemá zájem o koupi nemovitosti, může přes realitní kancelář Platinum Square koupit několik jednotek v projektech, které se vyprodávají v den uvedení na trh a následně je prodat přes partnery po celém světě a jejich nejúspěšnější pobočku v Itálii.

Přejít na platinum square

Co zahrnuje koupě nemovitosti v Dubaji?

Ing. Dávid Lehotský z Platinum Square říká, že nákup nemovitosti je v Dubaji jednoduchý. „Klient potřebuje hlavně cestovní pas. Nákup nemovitosti pak zvládne z pohodlí domova. Celý proces děláme online a smlouvy posíláme prostřednictvím kurýrů. Do Dubaje je nutné přiletět pouze na předávání nemovitosti, ale i to se dá zařídit přes zplnomocnění,“ vysvětluje.

 
 
 
Zobraziť tento príspevok na Instagrame
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa Platinum Square Dubai CZ/SK (@platinumsquaredubaiczsk)

Velkou výhodou spolupráce s Platinum Square je, že se s nimi domluvíš česky, případně slovensky. Spoluzakladatelka ze Slovenska žije v Dubaji už několik let, takže se můžeš spolehnout na stabilitu společnosti. Platinum Square nepůsobí pouze v Dubaji, ale mají ověřené partnery v dalších lokalitách po celém světě.

Proto jestli chceš své úspory ochránit před inflací a přemýšlíš nad investováním, můžeš se obrátit na společnost Platinum Square a informovat se o různých možnostech nejen v oblasti nemovitostí. 

Domů
Sdílet
Diskuse