Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
30. března 2022 18:22
Čas čtení 1:11
Vojtěch Vanda

VIDEO: Opilý muž vystrašil zbraní zákazníky kavárny v centru Brna. Situaci řešili policisté se samopaly

VIDEO: Opilý muž vystrašil zbraní zákazníky kavárny v centru Brna. Situaci řešili policisté se samopaly
Zdroj: Policie ČR
ZAJÍMAVOSTI BRNO ČESKO JIHOMORAVSKÝ KRAJ POLICIE ČR VIDEO
Uložit Uložené

Muž se dvěma promile alkoholu manipuloval v kavárně se svou zbraní. Situace si žádala urychlený zásah policie, přestože se nakonec ukázalo, že pistole byla plynová.

Brněnští policisté museli v centru Brna zasahovat se samopaly a v neprůstřelných vestách kvůli muži, jenž manipuloval se zbraní v kavárně. Incident se stal v pondělí odpoledne v podniku na Zelném trhu. Opilý osmačtyřicetiletý muž s pistolí za pasem se choval zvláštně, kvůli čemuž na místo vyrazila jednotka. Ukázalo se, že muž má v krvi dvě promile alkoholu. Zbraň byla naštěstí plynová. Policie o tom informovala v tiskové zprávě.

Doporučeno
Opilý řidič mopedu narazil do auta a hlavou rozbil čelní sklo. Vyvázl bez zranění Opilý řidič mopedu narazil do auta a hlavou rozbil čelní sklo. Vyvázl bez zranění 26. března 2022 17:36

Policisté zveřejnili i záznam z hektického zásahu. Opilý muž se rozhodl, že bude na veřejnosti manipulovat se zbraní a k tomu přidal nemístné poznámky o válečném konfliktu. Toho si všimli kolem sedící zákazníci, kteří zavolali policii. Na místo dorazily za pár minut prvosledové hlídky, které byly na tento případy připraveny.

„Ty pak pohotově zakročily jen za pár minut od nahlášení incidentu. Po rychlé policejní akci, která se neobešla bez použití donucovacích prostředků, skončil opilý pošetilec odzbrojený a v poutech,“ řekl mluvčí policie Petr Vala, podle nějž měl muž v krvi přes dvě promile alkoholu.

„Jen“ plynovka

Policie jednala s mužem tak, jako by se jednalo o osobu držící normální nabitou zbraň. Až při bližším ohledání se ukázalo, že se jedná o zbraň plynovou. „To ale v době zákroku samozřejmě muži zákona vědět nemohli a postupovali tak vůči němu jako proti ozbrojenému pachateli. Naštěstí z celé nepříjemné události vyvázl jen s odřeným čelem,“ dodal Vala.

Muž byl následně převezen do policejní cely, kde se bude za své chování zpovídat před správním orgánem. Přestože muž k držení plynové zbraně, podobně jako k expanzní, znehodnocené nebo airsoftové, nepotřebuje zbrojní průkaz, nesmí se pistole nosit na veřejnosti viditelně a při manipulaci s ní nesmí být její majitel pod vlivem omamných látek nebo třeba léků.

Proto byl muž následně převezen do policejní cely, kde se bude za své chování zpovídat před správním orgánem.

Domů
Sdílet
Diskuse