Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Refresher Česko
Otevřít v aplikaci Refresher
Stáhnout
X
7. dubna 2022 8:28
Čas čtení 0:39
Tereza Patočková

Olga Richterová vyhrála soud se ženou, která o ní šířila dezinformace. Musí se omluvit a zaplatit pokutu

Olga Richterová vyhrála soud se ženou, která o ní šířila dezinformace. Musí se omluvit a zaplatit pokutu
Zdroj: REFRESHER/ Radim Šlechta
REFRESHER ČESKÁ PIRÁTSKÁ STRANA ZPRÁVY Z DOMOVA
Uložit Uložené

Místopředsedkyně Sněmovny Olga Richterová (Piráti) vyhrála soudní spor se ženou, která o ní šířila dezinformace, jež vedly ke kyberšikaně političky.

Dezinformátorka Nela Lisková před třemi lety opakovaně šířila vymyšlenou citaci, ve které měla Olga Richterová (Piráti) říkat, že chce přijmout tisíce uprchlíků z Afriky a rozdat jim startovací byty pro mladé. Nepravdy šířila i poté, co byla upozorněna, že jde o smyšlenou zprávu. Když ani to nepomohlo, Richterová ji dala k soudu, který nyní vyhrála informuje iDnes.

„V tomto případě došlo k neoprávněnému zásahu do osobnostních práv žalobkyně,“ řekla podle serveru soudkyně Dagmar Stamidisová.

Doporučeno
Důvěra v dezinformace vyplývá z nedůvěry k autoritám. Covid u nás rozšířil dezinformační scénu, říká mluvčí spolku Českých elfů Důvěra v dezinformace vyplývá z nedůvěry k autoritám. Covid u nás rozšířil dezinformační scénu, říká mluvčí spolku Českých elfů 19. února 2022 11:30

Lisková by dle verdiktu měla zaplatit náklady soudního řízení, omluvit se a padesátitisícovou pokutu. Richterová chce peníze z řízení dát na dobročinné účely a boj proti kyberšikaně. Kvůli šíření smyšleného textu jí totiž čelila i ona sama. Přes sociální sítě jí chodily agresivní výhružky a nenávistné zprávy včetně výhružek smrtí. 

Lisková byla dle Seznam zpráv v minulosti členkou ČSSD a SPD. Později působila v Národní domobraně a prohlásila se honorární konzulkou samozvané Doněcké lidové republiky, kterou také v minulosti několikrát navštívila. Její spolek Zastupitelské centrum Doněcké lidové republiky však soud zrušil.

Domů
Sdílet
Diskuse