Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
7. dubna 2022 20:39
Čas čtení 3:45
Vojtěch Vanda

Slavia Praha remizovala v divokém zápase s Feyenoordem Rotterdam 3:3

Slavia Praha remizovala v divokém zápase s Feyenoordem Rotterdam 3:3
Zdroj: ČTK/AP/Peter Dejong
SPORT FOTBAL SK SLAVIA PRAHA
Uložit Uložené

Slavia Praha otevřela čtvrtfinále Evropské konferenční ligy velmi zajímavým a emočně nabitým zápasem s Feyenoordem Rotterdam.

Slavia Praha nastoupila ke dvojzápasu čtvrtfinále Evropské konferenční ligy proti velmi známému soupeři. Ve čtvrtek odletěla do Rotterdamu ke klání proti domácímu Feyenoordu. Houževnatý soupeř ukázal, že nechce nic podcenit a po drtivém nástupu se dostal do vedení v 10. minutě po střele Sinisterry. Zraněními ochromený mančaft Slavie nicméně dokázal srovnat skóre ještě ve 41. minutě kontroverzním gólem Petera Olayinky.

Ve druhém poločase se Slavia dokonce dokázala dostat do vedení, když v 67. minutě skóroval Sor, jenže Feyenoord zvládl odpovědět gólem Senesiho. Feyenoord nakonec dokonal obrat v 86. minutě po obrovské chybě Koláře střelou Kokcua. Avšak v poslední minutě nastavení Traoré dokázal zápas srovnat a Slavia tak v úvodním zápase hrála s nizozemským soupeřem 3:3.

Doporučeno
Slavia Praha v devíti prohrála s Lincem 3:4, přesto postoupila do čtvrtfinále EKL Slavia Praha v devíti prohrála s Lincem 3:4, přesto postoupila do čtvrtfinále EKL 17. března 2022 22:54

Třetí čtvrtfinále ve čtyřech posledních působeních v evropských pohárech. Slavia Praha jen potvrzuje pozici české jedničky. První zápas poslední osmičky ji čekal ve čtvrtek proti soupeři, kterého letos velmi dobře zná. V cestě za vysněným semifinále Evropské konferenční ligy jí stál vítěz základní skupiny E Feyenoord Rotterdam, se kterým prohrála souboj o první místo. 


To, že se oba celky znají, může být výhoda i nevýhoda. Svěřenci Jindřicha Trpišovského si sice ze vzájemných střetnutí odnesli pouze jeden bod po listopadové remíze v Edenu, prohra v Rotterdamu 2:1 se zase urodila po prospaném prvním poločasu sešívaných. Bylo tak jasné, že proti sobě i přes bodovou nerovnost stojí celky, které vyrovnané jsou a tedy vítězem může být kdokoliv.


Bohužel, český klub měl v úvodním zápase velkou nevýhodu, se kterou se potýká prakticky celou sezónu – velkou marodku. Do zápasu nemohlo nastoupit hned 13 hráčů rozšířené sestavy, z nichž Plavšič a Ousou pykali za své červené karty. 


Proto musel Trpišovský znovu poskládat doslova sešívanou sestavu – dozadu se vrátil po dlouhé přestávce Ondřej Kúdela, kterého doplnili Bah, Dorley a uzdravený Kacharaba. Tomáš Holeš po dlouhé době nastoupil na své pozici defenzivního záložníka, kterou kryl s Talovierovem. Útok následně doplnili Sor, kapitán Olayinka, Traoré a Schranz. Na střídačce proto seděla spousta nováčků jako bratři Pudilové, Žitný, Trédl, Biegon či Beránek.

Tlak

Jak se dalo očekávat, nizozemský klub začal poločas velkým tlakem, který hnal napěchovaný stadion De Kuip. Slavia se snažila soupeři vzdorovat, což se v prvních devíti minutách dařilo. Bohužel přišla 10. minuta, v níž zahrávala standardní situaci paradoxně Slavia, jenže po odraženém rohu a následném rychlém protiútoku domácích se i přes dostatečný počet sešívaných, v Rotterdamu hrající v modrém, vzadu nepovedlo zadržet Sinisterru, jenž propálil všechno před sebou. 


Po vstřeleném gólu se hra na chvíli uklidnila. Nizozemští sešívání kombinovali, na bránu hostů ale útočit nepřestali. Slavii poté zachránilo v 19. minutě břevno, kdy Kokcu vyslal střelu z podobné pozice jako předtím Sinisterra. Slavia působila bezradným dojmem; podobně, jako v prvním zápase základní skupiny, kdy dostala rychlé dva góly v prvním poločase. První velkou šanci si vypracovala až ve 24. minutě, jenže Olayinka, který překvapil domácí obranu svou přítomností, zazmatkoval a bránu neohrozil.


Feyenoord každopádně neustával ve svém tlaku. Ve 26. minutě se chtěl prosadit Malacia, jenže jeho rána šla těsně vedle Kolářovy branky. Ve 30. minutě vyslal další střelu na Koláře Sinisterra, ji ale výtečně vychytal hostující brankář.

Doporučeno
Vybrali jsme šest nejlépe oblečených fotbalistů letošního léta. Získá si tě David Alaba, Stefan Bajčetić nebo Virgil van Dijk? Vybrali jsme šest nejlépe oblečených fotbalistů letošního léta. Získá si tě David Alaba, Stefan Bajčetić nebo Virgil van Dijk? 11. září 2023 11:00

Bylo evidentní, že Feyenoord nechtěl podcenit začátek čtvrtfinále evropského poháru, do kterého se dostal po 20 letech, nicméně Slavia ještě do konce poločasu dokázala srovnat. Kapitánu Olayinkovi se podařilo po akci Baha a Schranze došťouchat míč ve 41. minutě do brány. Gól byl i přes možný ofsajd Sora uznán, jelikož VAR v Evropské konferenční lize není.


Domácí společně s fanoušky se poté začínali nechávat unášet emocemi, což umocnily poměrně na oko hraniční zákroky hostů. Chladnokrevný rozhodčí Meler však dokázal situaci ukočírovat i po závěrečném hvizdu první půle, kdy vznikla na hřišti strkanice mezi hráči i realizačními týmy. 

Obživnutí Slavie

Po vyhroceném konci poločasu se Feyenoord vrátil ke tvorbě šancí. Hned ve 48. minutě nepříjemně vystřelil na Koláře Til, což český brankář se štěstím odvrátil. Následující roh pak musel krýt Olayinka. Od 50. minuty se však zdálo, že se hosté začínají konečně více osmělovat, více trápili feyenoordskou obranu a vytvářeli si standardní situace.


Čeští sešívaní to dokonce dokázali zúročit. V 66. minutě ještě Sor nedokázal správně zakončit, když utíkal sám na Marcianovu bránu, nicméně minutu poté mu po akci Lingra dorážka již neutekla. Slavie začala s přibývajícími minutami takzvaně zatápět pod kotlem čím dál víc. Jak se ale zdá, člověk si nemůže být jistý ničím. V 74. minutě dokázal hrudníkem dotlačit míč za Kolářova záda Senesi.


Slavia se chtěla dostat do vedení o tři minuty později, jenže Olayinka nedokázal v 77. minutě umístit svou hlavičku mezi tři tyče. Ani deset minut před koncem základní hrací doby však tempo hry neopadalo.

Doporučeno
Hraje fotbal za Spartu a stará se o malého syna. Čas pro sebe trávím na hřišti, říká Petra Vyštejnová Hraje fotbal za Spartu a stará se o malého syna. Čas pro sebe trávím na hřišti, říká Petra Vyštejnová 8. září 2023 6:00

Hra kmitala z jedné strany na druhou, takže o atraktivitu zápasu nebyla nouze. Z kontroverzních situací to navíc nebylo všechno. Po faulu Schranze přišla střela Kokcua, který v 86. minutě fatálně nezvládl Kolář.

Zápas se však ukázal opravdu divokým v poslední minutě nastavení, kdy Traoré dokázal z posledního rohu vyrovnat, a tak Slavia v Nizozemsku remizovala v Rotterdamu 3:3 a uhrála dobrý start v odvetě.

Mohlo by tě zajímat:
Lidé se mohou dožít až 150 let, poté tělo ztratí schopnost se zotavovat
K úspěšnému hubnutí potřebuješ dostatek bílkovin. Doplň je správnými potravinami
- Ukrajinci zabrali Rusům ničivé termobarické raketomety. Nyní je jimi začali poprvé bombardovat
Domů
Sdílet
Diskuse