Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
29. dubna 2022 v 17:41
Čas čtení 0:50
Vojtěch Vanda

VIDEO: Muž v masce a s nožem v ruce přepadl potraviny na Praze 9. Policisté po něm pátrají

VIDEO: Muž v masce a s nožem v ruce přepadl potraviny na Praze 9. Policisté po něm pátrají
Zdroj: Policie ČR
ZAJÍMAVOSTI POLICIE ČR ZPRÁVY Z DOMOVA
Uložit Uložené

Za přepadení s nožem muži hrozí až 10 let za mřížemi.

Pražští policisté pátrají po muži s maskou, který přepadl potraviny s nožem v ruce. K incidentu došlo v Náchodské ulici v Praze 9. Podezřelý však udělal velkou chybu; v domění, že jej nikdo nesleduje, si v zákrytu u zdi nasazoval masku. K jeho smůle ale toto místo právě měla v hledáčku bezpečnostní kamera, která jeho obličej zachytila. Policie nyní prosí veřejnost o pomoc.

Doporučeno
Mladíci v Praze pod vlivem drog provedli šest žhářských útoků za 12 hodin. Způsobili škodu za 800 tisíc korun Mladíci v Praze pod vlivem drog provedli šest žhářských útoků za 12 hodin. Způsobili škodu za 800 tisíc korun 19. dubna 2022 v 12:04

Provozovna v Náchodské ulici byla přepadena ke konci dubna. „Maskovaný muž vstoupil do provozovny a rovnou si to zamířil k pultu, za kterým stála obsluha. V ruce držel nůž a vyhrožoval prodavačce, že pokud mu nedá do minuty peníze, tak ji pobodá. Žena, z obavy o svůj život, otevřela pokladnu a podezřelý si dal veškeré bankovky do igelitové tašky a následně z místa odešel,“ informovala o činu mluvčí policie Violeta Siřišťová.

Díky nepozornosti muže před činem, kdy si nasazoval masku, však policie zná mužovu podobiznu, kterou zachytila bezpečnostní kamera. Policisté proto záběry z chvíle před přepadením, kdy se podezřelý schovával za zídkou, zveřejnili. V druhé části záznamu je poté vidět samotný akt, který trval jen pár desítek sekund.

„Celý případ policisté v současné chvíli prověřují pro podezření ze spáchání trestného činu loupež, za což pachateli v případě dopadení a odsouzení hrozí až desetiletý pobyt za mřížemi,“ dodala Siřišťová.

Domů
Sdílet
Diskuse