Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
18. září 2022 15:41
Čas čtení 1:11
Ondřej Jarůšek

VIDEO: Hrozivé tržné rány na turnaji UFC. Fanoušci MMA se stali svědky děsivých zranění

VIDEO: Hrozivé tržné rány na turnaji UFC. Fanoušci MMA se stali svědky děsivých zranění
Zdroj: Getty Images/Carmen Mandato
SPORT BOJOVÉ SPORTY MMA UFC
Uložit Uložené
Citlivý obsah
Článek může obsahovat:
  • produkty a služby určené pro osoby starší 18 let
  • sex, nahotu a jiný nevhodný obsah
  • násilí, krev nebo obsah nevhodný pro citlivé povahy
mám nad 18 let (zobrazit obsah)
zpět na hlavní stránkuZpět

Bojovníci Gregory Rodrigues a Yadong Song si ze svých zápasů odnesli hluboké tržné rány. Rodrigues však i přesto dokázal zvítězit.

Američtí fanoušci bojových sportů se v noci ze soboty na neděli stali svědky turnaje UFC Vegas 60, který kromě obdivuhodných sportovních výkonů světové elity nabídl také pohled na jedny z nejhrozivěji vypadajících tržných zranění vůbec.

Doporučeno
10 hororových zranění v MMA: Podívej se, jakou bolest profesionální bojovníci dokáží vydržet 10 hororových zranění v MMA: Podívej se, jakou bolest profesionální bojovníci dokáží vydržet 20. září 2020 14:00

Hlubokou tržnou ránu mezi očima si ze zápasu odnesl Brazilec Gregory Rodrigues, který se utkal s Američanem Chidim Njokuanim. Ke cutu došlo hned v prvním kole, kdy Njokuani trefil Rodriguese kolenem do hlavy (video zde). Ale nejenže brazilský bojovník zásah kolenem ustál a i přes hrozivou ránu bojoval dál, ale v zápase dokonce vyhrál poté, co soupeře v druhém kole ukončil. Zároveň si odnesl i finanční bonus za výkon večera.

Jak informuje portál MMA Fighting, šéf organizace Dana White na svých sociálních sítích později sdílel detailní záběr na tržnou ránu těsně před šitím a po šití. Fotografie i videa na Instagramu jsou však jen pro silnější povahy. Video z ošetřování v přestávce mezi prvním a druhým kolem sdílela i stanice ESPN.

Doporučeno
Dokonalá bouře šampiona a noc plná překvapení. Takto vypadal velkolepý turnaj OKTAGON 35 Dokonalá bouře šampiona a noc plná překvapení. Takto vypadal velkolepý turnaj OKTAGON 35 18. září 2022 2:36
 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Gregory Rodrigues (@gregoryrodriguesmma)

Doporučeno
Profesionální MMA cutman: Jaké nejhorší zranění v oktagonu viděl a měly by se podle něj zavést dopingové kontroly? (Rozhovor) Profesionální MMA cutman: Jaké nejhorší zranění v oktagonu viděl a měly by se podle něj zavést dopingové kontroly? (Rozhovor) 14. srpna 2021 12:26

Rodrigues ale není jediný, kdo ihned po zápase mířil na šití. Na tom stejném turnaji totiž k podobně děsivému zranění došlo v boji mezi Corym Sandhagenem a Yadongem Songem. Jak uvádí portál Bloody Elbow, Songovi se v zápase zprvu dařilo, pak ale Sandhagen odpověděl ostrým loktem, kterým svému soupeři rozsekl obočí a kousek čela nad levým okem.

Songovi bylo v boji dovoleno pokračovat, ale v průběhu dalších kol se zranění zhoršovalo a před pátým, tedy posledním, kolem doktor po dalším přezkoumání tržné rány zápas ukončil ve prospěch Sandhagena.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený ESPN MMA (@espnmma)

Nejen o zraněních v MMA jsme si v minulosti popovídali s vyhlášeným cutmanem Bohumilem Vojkůvkou, který nám popsal svůj názor na dopingové kontroly, řekl, co práce profesionálního cutmana obnáší, a prozradil nám i to, jaké nejhorší zranění viděl.

Domů
Sdílet
Diskuse