Připrav si s námi skvělou podzimní pochoutku.
Dýňová polévka k podzimu neodmyslitelně patří. Jednoduchou snídani, oběd i večeři si můžeš udělat doma ani ne během půl hodiny. A věř tomu, že ti v hrnci moc dlouho nevydrží. Připravili jsme si pro tebe dva recepty na skvělou dýňovou polévku. První z nich je vymazlená pecka, ten druhý se ti bude hodit, pokud máš doma dýni, nevíš, co s ní, a nechce se ti do obchodu. I tak si ale na jednoduché polévce pochutnáš.
Připrav si:
- Dýni hokaido
- Dvě mrkve
- Šalotku
- Hrníček kokosového mléka
- 5 cm zázvoru
- Dvě až tři lžíce másla
- Kari, římský kmín, sůl a pepř
- Česnek
- Chilli papričku (nemusí být)
- Vodu dle potřeby
Postup:
Mrkev a dýni si nakrájej na středně velké kostky a šalotku, česnek, zázvor (a případně chilli papričku) nadrobno. Není potřeba velká preciznost, na konci polévku stejně proženeš mixérem. Na másle a středním žáru orestuj šalotku a nech ji zezlátnout. Přidej česnek, zázvor a chilli, lžičku kari, lžičku římského kmínu a chvilku opékej tak, aby ti obsah hrnce provoněl kuchyň.
Přidej mrkev a dýni a nech je opékat společně se základem, než se prohřejí a nabalí na sebe chutě. Celou směs zalej kokosovým mlékem, vodou a pod pokličkou na mírném plameni vař, než bude zelenina měkká (trvá to 15–30 minut). Obsah hrnce nelej do mixéru a proměň směs v jemný krém. Ochutnej a podle potřeby dochuť solí, pepřem nebo jiným kořením ze seznamu. Podávej s čerstvým koriandrem, chilli olejem, sušeným chilli nebo lžící zakysané smetany, podle toho, co máš nejradši.
Tento recept jsme otestovali od My Cooking Diary a naprosto nás nadchnul. Polévka je skvělá, pochutnáš si jak ty, tak i tvoje návštěvy. Pokud se ti ale nechce na nákup, poradíš si jen s pár základními ingrediencemi.
Připrav si:
- Dýni hokaido
- Šalotku
- Zeleninový vývar
- Olivový olej
- Kari, sůl, pepř a sušený zázvor
- (Rostlinnou) smetanu
Postup:
Začínáš stejně jako s plnou verzí receptu. Na oleji si orestuješ šalotku (můžeš použít i cibulku), zaprášíš kořením a přidáš dýni. Po pár minutách restování to celé zaleješ zeleninovým vývarem a vaříš, než je dýně měkká. Směs hoď do mixéru a rozmixuj. Ochutnej a dochuť podle svých preferencí. Nakonec přidej smetanu na zjemnění. Polévku můžeš ozdobit koriandrem.