Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
4. ledna 2023 19:00
Čas čtení 1:07
Ilona Hobzová

Cristiano Ronaldo si spletl název země, ve které bude nově hrát. Fanoušky to pobavilo

Cristiano Ronaldo si spletl název země, ve které bude nově hrát. Fanoušky to pobavilo
Zdroj: TASR/AP
SPORT CRISTIANO RONALDO ZPRÁVY ZE SVĚTA
Uložit Uložené

„Na to, abyste vydělali 200 milionů eur, nepotřebujete znát název země,“ rýpl si jeden z uživatelů Twitteru.

Fotbalista Cristiano Ronaldo nedávno oznámil přestup do saúdskoarabského klubu Al-Nassr. Díky nové smlouvě by si mohl vydělat přes 200 milionů eur ročně. Na své první tiskové konferenci si ale hvězdný fotbalista poněkud bizarně popletl název své nové hostitelské země. 

Faux pas pobavilo novináře i fanoušky fotbalu

„Příchodem do Jihoafrické republiky má kariéra nekončí,“ uvedl Ronaldo na konferenci. Seděl přitom před nápisem Saudi Welcome To Arabia. Tímto přeřeknutím některé fanoušky saudskoarabského klubu zřejmě moc nepotěšil. 

Pobavil naopak třeba oficiální profil turismu Jihoafrické republiky. „Trpělivě čekáme, až Ronaldo přijede. V Jihoafrické republice jsi kdykoliv srdečně vítán,“ uvedl na Twitteru.

Naopak jihoafrický zpravodajský web označil situaci za ohromnou blamáž. „Saúdská Arábie a Jihoafrická republika mají sice na začátku každé části svého názvu stejnou iniciálu, ale i tak je více než bizarní, že Ronaldo nedokázal při své první tiskovce říct správnou zemi,“ uvedl novinář Jonty Mark.

Anketa:
Co si o Ronaldově přeřeknutí myslíš?
Zbytečně se to nafukuje, každý se může splést.
Byl to vážně trapas. 
Zbytečně se to nafukuje, každý se může splést.
70 %
Byl to vážně trapas. 
30 %

Podle BBC z toho, co se na tiskové konferenci stalo, rozhodně nemohli mít radost ani představitelé Saudské Arábie. Přesto nikdo z nich fotbalistu neopravil. Ronalda na hřišti bouřlivě přivítali i fanoušci a fanynky. „Nic špatného na tom není. Každý dělá chyby,“ napsal jeden z nich na Twitteru. 

Cristiano Ronaldo stál několik let na vrcholu evropského fotbalu. Po neshodách s vedením týmu, trenérem i spoluhráči ukončil v listopadu loňského roku spolupráci s Manchesterem United.

Po přestupu do Al-Nassr si výrazně pohoršil v ratingu hry FIFA. V době vydání populární hry FIFA 23 měl Ronaldo celkové hodnocení 90 a patřil mezi top 10 hráčů. Jeho rating nyní klesl na 88. Skóre driblingu se u něj snížilo z 84 na 81 a výdrž klesla ze 74 na 70.

Domů
Sdílet
Diskuse