Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
18. února 2023 8:52
Čas čtení 1:00
Martin Adam Pavlík

Pokračování I Am Legend naváže na alternativní konec filmu. Vrátí se Will Smith, po jeho boku si zahraje Michael B. Jordan

Pokračování I Am Legend naváže na alternativní konec filmu. Vrátí se Will Smith, po jeho boku si zahraje Michael B. Jordan
Zdroj: Warner Bros. US
FILMY A SERIÁLY
Uložit Uložené

Scenárista a producent se možná inspiruje i nejnovějším seriálovým hitem HBO The Last of Us.

Ponuré sci-fi drama I Am Legend (2007) s Willem Smithem v hlavní roli, natočené podle knižní předlohy Richarda Mathesona, sklidilo celosvětový úspěch. Zobrazení dystopické budoucnosti dostalo nový nádech a tvůrci posunuli v kontextu žánru laťku opět trochu výše.

Jak píše CNN, fanoušci se mohou těšit na pokračování. Kdy sequel uvidíme, zatím není známo, avšak přece jen se trochu víc o ději a inspiraci rozpovídal producent a scenárista Akiva Goldsman.

Příběh se odkloní od původního konce první části a paradoxně naváže na ten alternativní, který snímek také obsahoval. Film I Am Legend končil tak, že hlavní hrdina Robert Neville se obětoval a zemřel, aby přeživší žena se svým synem mohli uniknout z New Yorku s lékem na globální pandemii, která zabila téměř každého.

V alternativním konci však Neville přežil a podařilo se mu spolu se zmiňovanou ženou a jejím synem utéct před hordou nakažených zombie. Goldsman pro Deadline prozradil, že děj sequelu se bude odehrávat o několik desítek let později a uvidíme v něm opět Willa Smithe. Sekundovat mu bude Michael B. Jordan (série Creed).

Řekl i to, že je v současnosti posedlý nejnovějším seriálovým hitem HBO The Last of Us, který rovněž ukazuje dystopickou vizi budoucnosti po ničivé pandemii, takže je možné, že si Goldsman vezme při psaní inspiraci i odtud. Zároveň objasnil, že se bude držet myšlenky stejnojmenné předlohy z roku 1954.

„Autor předlohy v knize psal, že čas člověka na planetě jako dominantního druhu skončil. To je opravdu zajímavá věc, kterou se chystáme prozkoumat. Původnímu textu budu trochu víc věrný,“ dodal Goldsman.

Domů
Sdílet
Diskuse