Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Vyzkoušej REFRESHER+ jen za 25 Kč
25. dubna 2023 13:14
Čas čtení 0:34
Vojtěch Vanda

Festival v Karlových Varech zveřejnil letošní vizuál

Festival v Karlových Varech zveřejnil letošní vizuál
Zdroj: Film Servis Festival Karlovy Vary
FILMY A SERIÁLY ČESKO KVIFF 2023 MEZINÁRODNÍ FILMOVÝ FESTIVAL V KARLOVÝCH VARECH ZPRÁVY Z DOMOVA
Uložit Uložené

Léto se blíží mílovými kroky a s ním taky nejznámější český filmový festival. Filmová událost světového formátu v Karlových Varech, která se bude letos konat již po sedmapadesáté, představila svůj nový vizuální kabát.

O něj se znovu postaralo Studio Najbrt a jeho autory jsou Jakub Spurný a Aleš Najbrt. „Po loňském ilustrovaném plakátu se vizuál 57. Mezinárodního filmového festivalu Karlovy Vary skládá ze čtyř barevných čar rozehrávajících experimentální hru s čitelností a pohybem číslice 57. To nám umožní mnoho dalších statických i animovaných variací. Švihnutí bičem a začínáme!“ charakterizovali letošní koncept autoři ze Studia Najbrt.

Karlovy vary filmový festival KVIFF
Zdroj: KVIFF

Festival se koná od 30. června do 8. července. O něm dosud víme, že letošní cenu prezidenta MFF Karlovy Vary převezme na slavnostním zakončení herečka Daniela Kolářová a jako poctu uvede film Kulový blesk, v němž ztvárnila manželku Josefa Abrháma.

Kromě toho festival uvede jedenáct snímků Jasuza Masamury proslulým „sebevědomým bořením hranic mezi uměním a komercí“. Taktéž představí kolekci filmů z íránské kinematografie z posledních čtyř let, které vznikaly navzdory komplikovaným životním i tvůrčím podmínkám, ale i tak neztrácí „výbušnou kreativitu“.

Anketa:
Líbí se ti letošní vizuál? 
Je super! 
Minulý rok byl trochu lepší. 
Je super! 
49 %
Minulý rok byl trochu lepší. 
51 %
Domů
Sdílet
Diskuse