Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
19. května 2023 10:20
Čas čtení 1:12
Ondřej Jarůšek

Vémola za jediný den zhubl neuvěřitelných 12 kilo. „Zabiju ho,“ vzkazuje šampion Patrik Kincl

Vémola za jediný den zhubl neuvěřitelných 12 kilo. „Zabiju ho,“ vzkazuje šampion Patrik Kincl
Zdroj: OKTAGON MMA
SPORT BOJOVÉ SPORTY KARLOS VÉMOLA MMA OKTAGON MMA PATRIK KINCL
Uložit Uložené

Titulový zápas Kincl vs. Vémola 2 je oficiální. Oba bojovníci splnili váhový limit, a jejich střetu tak nic nebrání. Jejich střet je hlavním zápasem turnaje Oktagon 43. Veřejné vážení proběhne už dnes od 18:00 v Galerii Harfa.

Šéf Oktagonu nám před pár dny řekl, že Karlos Vémola prožije při hubnutí na odvetu s Patrikem Kinclem peklo. A měl pravdu. Pro „Terminátora“ se jednalo o extrémně náročné hubnutí, jelikož do střední váhy (do 84 kg) naposledy navážil na konci roku 2020. Svůj úkol dnes ale splnil na jedničku. Na váze měl 83,7 kg. Jak ovšem následně sám prozradil, od předchozího dne musel zhubnout neuvěřitelných 12 kilogramů.

Kincl: Zabiju ho

„Včera mi zbývalo asi 12 kilo. Hodně lidí řeklo, že váhu nesplním. Jsem ale tady a váhu jsem splnil. Čím těžší je hubnutí, tím lehčí je zápas. Zítra budu dvojitým šampionem,“ prohlásil viditelně vyčerpaný Vémola, který drží opasek v polotěžké váze a Kincla v sobotu v O2 areně vyzve o pás právě ve střední divizi. 

„Pokud nás přijdete podpořit už dnes na veřejné vážení, tak vám budu strašně vděčnej,“ vzkázal Vémola fanouškům. Veřejné vážení proběhne 19. 5. od 18:00 v Galerii Harfa.

Doporučeno
Šéf Oktagonu: Karlos Vémola prožije peklo, může ztratit strašně moc. Oktagon 43 přinese největší výplaty (Rozhovor) Šéf Oktagonu: Karlos Vémola prožije peklo, může ztratit strašně moc. Oktagon 43 přinese největší výplaty (Rozhovor) 14. května 2023 7:00

Šampion střední váhy Patrik Kincl navážil 83,8 kilogramu a v porovnání se svým rivalem působil o něco vitálněji. Očekávané odvety se nemůže dočkat. „Bylo to skoro pět let, je to šílené. Jsem šťastný jako prase. Zabiju ho. Stoprocentně ho zabiju,“ řekl sebevědomě Kincl. „Je to něco, za čím jsem si šel celou dobu. Už jsem si myslel, že je to ztracený, ale je to tady. Vytrvalost, houževnatost a disciplína vás vždycky dovedou tam, kam chcete,“ dodal.

Bojovníci dostávají poslední kilogramy z těla takzvaným odvodňováním, kdy se co nejvíce tekutin snaží vypotit a naopak co nejméně jich přijmout. Cílem je ztracenou hmotnost po vážení rychle doplnit a v zápase získat váhovou převahu nad soupeřem.

O extrémním hubnutí v MMA jsme v minulosti mluvili přímo se samotným Karlosem Vémolou, Patrikem Kinclem i zdravotním odborníkem. O jejich názoru na brutální hubnutí v bojových sportech a rizicích tohoto procesu si můžeš přečíst zde

Doporučeno
Drastické hubnutí v MMA: Někteří bojovníci už zemřeli, řešení ale není jednoduché Drastické hubnutí v MMA: Někteří bojovníci už zemřeli, řešení ale není jednoduché 3. dubna 2021 18:30
 
Domů
Sdílet
Diskuse