Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
30. května 2023 11:12
Čas čtení 1:19
Kateřina Viková

Billie Eilish vrací úder. Tvrdě se opřela do kritiků, kterým se nelíbí její více feminní módní styl

Billie Eilish vrací úder. Tvrdě se opřela do kritiků, kterým se nelíbí její více feminní módní styl
Zdroj: Vogue/Instagram/Billie Eilish
MÓDA BILLIE EILISH MÓDA
Uložit Uložené

Popová hvězda Billie Eilish o víkendu na Instagramu zveřejnila několik příspěvků, v nichž se tvrdě vymezuje vůči lidem, kteří ji kritizovali za to, že změnila svůj styl oblékání.

Jednadvacetiletá držitelka Grammy zveřejnila sérii fotografií na instagramových příbězích, ve kterých píše: „Pět let své kariéry jsem se snažila vypořádat s tím, že se mě hlupáci snažili zničit a zdiskreditovat za to, že jsem byla ‚chlapecká‘ a oblékala jsem se, jak jsem se oblékala, a neustále mi někdo říkal, že kdybych se chovala jako dáma, byla bych přitažlivější,“ píše hudebnice v rozvášněném příspěvku.

Zejména z počátku kariéry tehdy ještě náctiletá zpěvačka nosila volné oblečení, tenisky a rozpuštěné vlasy, ale na letošní květnové přehlídce Met Gala se ukázala v krajkových šatech s korzetem a dlouhým copem. Poprask vzbudilo i červnové vydání Vogue z roku 2021, na jehož obálce je Eilish ve spodním prádle. 

Podle haterů se Eilish změnila

„A teď, když se cítím dost sebevědomá na to, abych si na sebe vzala něco alespoň vzdáleně feminního nebo přiléhavého, tak jsem se změnila, zradila jsem a snažím se získat pozornost.“ „ ‚Co se jí stalo‚ OMG, už to není ta stejná Billie, je stejná jako ostatní‘, bla bla bla,“ parodovala názory, které zachytila na sociálních sítích.

Eilish poté tyto hatery nazvala „idioty“ a „inkompetentními hlupáky“ a vzkázala jim, aby ji nechali žít. 

Ženskost neznamená slabost

„ZÁBAVNÝ FAKT! Věděli jste, že ženy jsou mnohotvárné?! Šokující, že? Věřte tomu, nebo ne, ženy se mohou zajímat o více různých věcí,“ napsala. „Také že ženskost nerovná se slabost?! Proboha! Šílené, že? Kdo by to byl věděl,“ pokračovala v ironickém tónu. „A také se zdá být naprosto neslýchané a šílené chtít se vyjadřovat jinak v různých časech.“

Doporučeno
Změň svět stylově: Good Festival na Chodově tě zve na módní revoluci Změň svět stylově: Good Festival na Chodově tě zve na módní revoluci 6. května 2024 16:00

Eilish v roce 2021 řekla časopisu Elle, že ztratila 100 000 sledujících na sociálních sítích poté, co sdílela fotku, na níž má jiný styl. „Lidé se vzpomínek drží,“ řekla magazínu. „Ale je to velmi dehumanizující.“

Domů
Sdílet
Diskuse