Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
31. května 2023 17:28
Čas čtení 0:47
Vojtěch Vanda

Lil Peep never dies. Poslechni si ambientní EP Changes, které se znovu dostalo k fanouškům

Lil Peep never dies. Poslechni si ambientní EP Changes, které se znovu dostalo k fanouškům
Zdroj: Wikimedia/Europapress/volně k užití
HUDBA HUDBA RAP SPOJENÉ STÁTY AMERICKÉ (USA)
Uložit Uložené

Posluchačstvo si možná po právu myslelo, že Peepovy písně z mixtapu polského producenta Meeting by Chance jsou navždy ztraceny. Jenže na den sedm let po vydání je všechno jinak a písně se objevily on-line.

Dne 31. května 2016 vyšel Marcinu Cichymu alias „Meeting by Chance“ sólo projekt s názvem Changes, na kterém s ním spolupracovala, možná trochu nezvykle vzhledem k žánru, kterému se věnuje, tehdy stoupající rapová star Lil Peep. Cichy, jenž je součástí nu-jazzového dua Skalpel, s Peepem zkomponoval hned 6 stop, které utvořily prakticky polovinu třináctistopého projektu.

Doporučeno
Billie Eilish vrací úder. Tvrdě se opřela do kritiků, kterým se nelíbí její více feminní módní styl Billie Eilish vrací úder. Tvrdě se opřela do kritiků, kterým se nelíbí její více feminní módní styl 30. května 2023 11:12

Vzhledem k tomu, jak se Gus alias Peep všemožně dostával do povědomí, i tato deska neunikla pozornosti fanoušků. Jenže o rok a půl později americký rapper zemřel a z blíže neuvedených důvodů byl mixtape ze streamovacích platforem stažen. Dodnes se neví, proč to vratislavský producent udělal.

Jenže ve středu, sedm let přesně od vydání desky, se projekt vrátil zpět do uší fanoušků. Malý průvodní text k vydání sdíleli zástupci managementu Lil Peepa na Instagramu. „Jsme velmi vděční Meeting by Chance, že s námi spolupracoval na opětovném vydání těchto krásných písní k jejich výročí o sedm let později,“ uvedli.

Na patnáctiminutovém projektu najdeš tracky This Feeling, Lose My Mind, Lie to Me, Let It Flow, Glassy a Light Show. Je to hezká připomínka versatility amerického umělce, jenž dokázal v jeden moment pracovat na spoustě projektů různých žánrů, a to s odlišnými emocemi a stylem.

Domů
Sdílet
Diskuse