Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Vyzkoušej REFRESHER+ jen za 25 Kč
8. června 2023 19:20
Čas čtení 1:29
Vojtěch Vanda

Ektor vydal „jednu z největších věcí, kterou kdy vyrobil“. Klip King Kong se natáčel ve španělské Marbelle

Ektor vydal „jednu z největších věcí, kterou kdy vyrobil“. Klip King Kong se natáčel ve španělské Marbelle
Zdroj: Adam Tarana
HUDBA ČESKÝ RAP HUDBA RAP
Uložit Uložené

Letošní rok je, co se našeho pohledu týče, pro Ektora pracovně hodně povedený. Zajímavý návrat v podobě alba Detektor III následovaný napěchovanou tour zdobí další prací. Konkrétně trackem s videoklipem s názvem King Kong.

Deska Detektor III z února u nás dostala v recenzi vysoké hodnocení hlavně za upřímnost, kterou jsme v hlasu jednoho z nejdůležitějších rapperů naší scény slyšeli. Že se to líbí i posluchačstvu, bylo vidět na jaře, kdy se umělec představil na pódiích v celé České republice. A pod sebou rozhodně neměl prázdno.

Nebyl proto důvod se netěšit na další novinky, které si připravil. REFRESHER navíc exkluzivně získal informace o nejbližší nové chystané věci, tracku s videoklipem s názvem King Kong. Fanoušci se před premiérou těšili na velký banger. „Zatím je to jenom ohromnej banger. Uvidíme, co dál,“ odpověděl Ektor na otázku, jestli se náhodou nejedná o předzvěst nového alba.

Videoklip se natáčel ve španělské Marbelle a produkoval jej Yaksha. „V Marbelle jsme už jednou byli a bavilo mě to tam. Je to kousek a mám tam nějaký známý, takže jasná volba,“ dodal rapper k tomu, proč padlo rozhodnutí na turistické letovisko v pobřežní oblasti Costa del Sol nedaleko Gibraltaru.

Ektor King Kong
Zdroj: Adam Tarana

Nastolený směr

Ektor již v minulosti dokázal, že mu sice nejvíc sedí gangsterská poloha, ale že zvládne i tracky s jemnějším sdělením nebo uvolněnější „letní věci“. „Má to všechno… a ještě něco víc,“ tvrdí umělec, podle něhož se nejedná jen o největší banger léta. „Podle mě to je jedna z největších věcí, co jsem kdy vyrobil,“ uvedl. Tak jsme na to koukli.

Doporučeno
Nová Billie Eilish i Kanye. Těchto 5 zahraničních alb by ti v květnu nemělo uniknout Nová Billie Eilish i Kanye. Těchto 5 zahraničních alb by ti v květnu nemělo uniknout 30. dubna 2024 14:30

Kladem je jistě i produkce od slovenského dua ÜBeatz a Jerryho Lee, o něž se mohl opřít i na posledním albu. Možná trochu překvapivě ale nepřišel trap, ale spíše latino rytmus s linkou s nádechem trapu. S lokací klipu to však smysl dává.

Ektor úplně nevybočuje od tématu vzestupu z nuly na vrchol a spíše posluchače seznamuje s tím, jak si představoval úspěch. Dříve jej zajímaly spíše povrchní věci „jako boty od Jordana, házet prachy po klubu a trochu si zlepšit životní standard“, což se nakonec přelilo v úplně jiný život. Cesta ze sídliště k tomu, co má teď, prý nebyla jednoduchá a kolikrát to byl život za hranou. On sám ale tušil, jak na to, jen se musel otáčet.

Celý track nemá ani tři minuty, nicméně odkaz s sebou nese poměrně velký s krátkou stopáží. Jedná se zase o něco trochu jiného. Něco, co se s největší pravděpodobností uhnízdí v trendech.

Domů
Sdílet
Diskuse