Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
28. června 2023 10:35
Čas čtení 0:46
Veronika Dlesková

„Jsi úplně stejný jako ostatní Židé.“ Bývalý kamarád Kanyeho Westa obvinil rappera z antisemitismu

„Jsi úplně stejný jako ostatní Židé.“ Bývalý kamarád Kanyeho Westa obvinil rappera z antisemitismu
Zdroj: TASR/AP
OSOBNOSTI KANYE WEST
Uložit Uložené

Bývalý kolega a kamarád Kanyeho Westa Alex Klein vystoupil v novém dokumentu BBC. Rapper je podle něj přesvědčen, že Židé se proti němu spolčili.

Podnikatel Alex Klein, který s Kanyem Westem spolupracoval na remixovém zařízení zvaném Stem Player, rappera obvinil z antisemitismu. Kromě jiného měl zpěvák opakovaně opěvovat Hitlera a různými výroky se snažit Kleina zranit. 

„Chci ti jednu napálit“ nebo „Jsi úplně stejný jako ostatní Židé“ jsou jedny z vět, které měl podnikatel od Westa slyšet. „Jednou jsem se ho zeptal, jestli si opravdu myslí, že všichni Židé spolupracují na tom, aby ho zničili. A on mi odpověděl, že ano, že si to skutečně myslí,“ uvedl Klein. 

Doporučeno
Kanye West čelí další žalobě: Fotografce ukradl fotku a použil ji bez povolení, ona tím prý přichází o výdělek Kanye West čelí další žalobě: Fotografce ukradl fotku a použil ji bez povolení, ona tím prý přichází o výdělek 12. června 2023 9:43

Klein s rapperem pracoval mezi lety 2019 a 2022. Podle podnikatele je West přesvědčený, že jeho životním osudem je stát se prezidentem. „Myslí si, že je to jeho osud, jeho bohem zvolený osud stát se prezidentem,“ uvedl Klein. Antisemitská prohlášení podle podnikatele používá jako součást svého politického programu. Snaží se prý dělat to, co dělal Trump, jen intenzivněji. 

Část dokumentu je věnována i faktu, že svou prezidentskou kampaň na rok 2024 plánuje svěřit bezdomovci, který navštěvuje stejný kostel jako on. Tento kostel je spojovaný s rasisticky orientovanými setkáními, jež vede nacionalista podporující bílou rasu. 

Rozhovor s Kleinem vyšel jako součást dokumentu BBC s názvem The Trouble with KanYe (Problémy s Kanyem).

Domů
Sdílet
Diskuse