Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Vyzkoušej REFRESHER+ jen za 25 Kč
8. července 2023 10:31
Čas čtení 0:32
Kateřina Viková

Aplikace Threads už má přes 80 milionů uživatelů, podle Zuckerberga předčila očekávání

Aplikace Threads už má přes 80 milionů uživatelů, podle Zuckerberga předčila očekávání
Zdroj: Meta
TECH MARK ZUCKERBERG META SOCIÁLNÍ SÍTĚ
Uložit Uložené

Nová aplikace a sociální síť společnosti Meta, Threads, která za první den, kdy byla spuštěna, přilákala 30 milionů uživatelů, již znásobila počet zaregistrovaných.

Počáteční úspěch aplikace Threads, která za prvních 24 hodin provozu získala více než 30 milionů, se ale nelíbil Elonu Muskovi, šéfovi Twitteru, sítě, které Threads konkuruje. 

Ve čtvrtek jeho právník obvinil Metu, že ke spuštění aplikace, která je populárnímu Twitteru podobná jak funkčně, tak vizuálně, využila „obchodního tajemství“. Muskovy hrozby žalobou u soudu však nezastavily příliv nových uživatelů Threads, jejich počet naopak stále roste. 

Doporučeno
Twitter uvažuje o žalobě na Metu. Konkurenční aplikace Threads přitáhla 30 milionů uživatelů Twitter uvažuje o žalobě na Metu. Konkurenční aplikace Threads přitáhla 30 milionů uživatelů 7. července 2023 11:40

Počáteční úspěch překvapil i Zuckerberga 

V pátek generální ředitel Mety, která vlastní i Facebook a Instagram, Mark Zuckerberg, oznámil, že v aplikaci Threads je zaregistrováno již 70 milionů lidí, což je za tak krátkou dobu pozoruhodný výkon. „K dnešnímu ránu se do služby Threads zaregistrovalo 70 milionů lidí,“ napsal Zuckerberg na síť. „Dost nad naše očekávání.“

Podle agregátora dat Quiver Quantitative má sociální síť nyní už dokonce více než 81 milionů uživatelů.

Domů
Sdílet
Diskuse