Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Vyzkoušej REFRESHER+ jen za 25 Kč
8. srpna 2023 13:44
Čas čtení 1:34
Tereza Šnajdrová

Dnes je Mezinárodní den ženského orgasmu. Přinášíme tipy, jak ho nejlépe oslavit

Dnes je Mezinárodní den ženského orgasmu. Přinášíme tipy, jak ho nejlépe oslavit
Zdroj: REFRESHER/Eliška Kubů
ZAJÍMAVOSTI ORGASMUS SEX SEXUALITA SEXUÁLNÍ POMŮCKY
Uložit Uložené

Na 8. srpna připadá Mezinárodní den ženského orgasmu. Ten ženy vybízí k většímu povědomí o jejich těle a oslavuje právo na sexuální potěšení.

Celý svět oslavuje den, jehož historie se začala psát v roce 2006 v Brazílii. Tamní ženy chtěly oslavami svého orgasmu povzbudit muže k uspokojování svých poloviček, a uspořádaly proto konferenci na podporu práva žen na orgasmus. Dnes už se den ženského orgasmu slaví po celém světě včetně Česka, a tak si tento den s plnou parádou užij i ty.

Doporučeno
Klitorální, vaginální, anální, mokrý nebo nekonečný. Jaké jsou typy orgasmu a opravdu je ve vztahu tak důležitý? Klitorální, vaginální, anální, mokrý nebo nekonečný. Jaké jsou typy orgasmu a opravdu je ve vztahu tak důležitý? 20. října 2020 16:45

Mezinárodní den ženského orgasmu podporuje ženy v tom, aby získaly větší povědomí o svém těle a svém právu na sexuální potěšení. V mnoha kulturách je totiž sex považován za tabu, málo se o něm mluví, a muži tak o ženské rozkoši mnohdy nemají nejmenší ponětí. Právě v tom by jim měl tento den pomoci. 

Statistiky o sexuálním chování po celém světě ukázaly, že orgasmus zažívá jen třetina žen. Nedávný průzkum výzkumné společnosti Ipsos pak ukázal, že v Česku je to polovina žen. Bohužel, ženám k vyvrcholení povětšinou nestačí bezduché přirážení, ale potřebují více péče, času a hlavně stimulace. Někteří muži třeba nemají nejmenší ponětí o tom, že nejčastějším typem orgasmu, kterého lze dosáhnout, je ten klitorální. Jenže kde hledat klitoris? (Šibalsky se smějeme.)

Právě v této osvětě a v tom, že orgasmus je důležitý i pro ženy, by měl pomoci dnešní den. Zapomeň na chvíli na práci, všeho nech, otevři si encyklopedii a nastuduj si, jak bys dnes mohl*a potěšit svoji druhou polovičku. Zas tak složité to není.

Tipy, jak oslavit Mezinárodní den ženského orgasmu

> Pokud máš partnera nebo partnerku, odpověď je jednoduchá. Dnešní večer by měl být jen o tobě a protějšek by měl udělat vše pro to, aby ses dnes dočkala slastného vyvrcholení.
> Jestli jsi nezadaná, máš vícero možností. Pověnuj se sama sobě, uvař si něco dobrého k večeři, pusť si svůj oblíbený film, a abys pak večer příjemně zakončila, dopřej si orgasmus.
> Každá žena by si pak na Mezinárodní den ženského orgasmu zasloužila nějakou novou sexuální pomůcku. Na trhu jsou například nové pomůcky pro mělkou stimulaci nebo i takové, které tě přivedou k orgasmu pomocí AI.
> Mezinárodní den ženského orgasmu můžeš oslavit třeba i se svými kamarádkami. Zajděte si na něco dobrého, dejte si drink a oslavujte ženství, které vám bylo dáno do vínku.
> Možností je samozřejmě i celý Mezinárodní den ženského orgasmu ignorovat. Je v pořádku nemít na sex a uspokojení ani pomyšlení. Jak dnešní den budeš chtít oslavit, je jen a jen na tobě.
Domů
Sdílet
Diskuse