Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Tento článek je PR zpráva společnosti Effectix.
12. září 2023 9:00
Čas čtení 2:26
Sponzorovaný obsah

Otázka dne: Koupit nový iPhone 15, nebo zůstat u starších modelů. Co se vám vyplatí více?

Otázka dne: Koupit nový iPhone 15, nebo zůstat u starších modelů. Co se vám vyplatí více?
Zdroj: Jabkolevne.cz
TECH IPHONE SMARTPHONE
Uložit Uložené

Přemýšlíte, zda pořídit nejnovější Apple přírůstek? Mrkněte na seznam novinek a srovnání se staršími modely. Náš přehled vám udělá konečně jasno.

Tak a je to tady! Zakroužkujete si červeně 12. září v kalendáři. V ten den společnost Apple konečně představí nové modely iPhone 15, které všichni milovníci nakousnutého jablka s očekáváním vyhlíží. Stejně jako každý rok s sebou přináší nálož novinek, což všechny „jablíčkáře“ vede k otázce – vyplatí se pořídit nový model, nebo naopak zůstat u staré osvědčené klasiky? Mrkněte na naše srovnání. Výsledek vás překvapí.

Novinky u Apple 15: od designu po technologie

Apple potvrdil, že u nového modelu se dočkáme celé řady zlepšení – a to hlavně u verzí iPhone 15 Pro a Pro Max. Designovou novinkou jsou například tenčí rámečky okolo displeje pro maximální uživatelský komfort a titanový rám, díky kterému je telefon zase o fous odolnější, ale také lehčí.

A co technologie? Jádrem telefonu bude špičkový procesor A17 bionic, který je ještě efektivnější a výkonnější než předchozí modely. Polepší si také operační paměť (8GB RAM), která je o 2 GB RAM větší než u modelů řady 14. Za zmínku stojí i plně programovatelné akční tlačítko, vylepšená WiFi 6E pro rychlejší surfování po internetu nebo modernější USB-C konektor, kterým Apple reaguje na zavedení jednotného typu nabíječek u mobilních telefonů prodávaných v zemích EU.

Doporučeno
Vyhraj zájezd na EURO 2024. Nový smartphone Vivo ti nezruinuje peněženku a vezme tě na fotbalové mistrovství Vyhraj zájezd na EURO 2024. Nový smartphone Vivo ti nezruinuje peněženku a vezme tě na fotbalové mistrovství 25. dubna 2024 9:00

U modelu iPhone 15 Pro Max vás také příjemně překvapí fotoaparát, kterému tvůrci Apple dali do vínku periskopický teleobjektiv. Ten umožní až 6násobné optické přiblížení, takže fotky budou maximálně vyladěné.

Apple 15 vs. starší modely: praktické srovnání, které se vám bude hodit

Teď se přirozeně nabízí otázka, zda se všechna tato paráda vyplatí. Faktor, který při rozhodování hraje velkou roli, je jednoznačně cena. Je potřeba počítat s tím, že za Apple iPhone 15 si připlatíte až o 200 dolarů více. To znamená, že nejlepší verze Pro Max by mohla být k mání za zhruba 40 000 Kč.

Připadá vám to hodně? Technologicky/designově nadupané jsou i starší modely, které oplývají celou řadou skvělých funkcionalit a vychytávek. No, přesvědčte se sami a připomeňte si, co předchozí modely nabízejí.

iPhone 13 a iPhone 14 Pro / Pro Max: nabušené po všech stránkách

Poohlížíte se po modelu, který ani po představení novinky nevyjde z módy? Modely 13 a 14 mají stejný A15 Bionic čip a téměř stejnou výdrž baterie (19 až 20 hodin). Oba z nich nabízí moderní XDR displej, odolné tělo z leteckého hliníku a super rychlé připojení k 5G síti. Ze souboje jako vítěz ale odchází iPhone 14 – a to díky vylepšenému foťáku a stabilizátoru videí.

iPhone 12: úžasný jako vždycky

Srdce jablíčkářů si získal také iPhone 12. Zaujme vás OLED displejem s rozlišením 2532 × 1170 pixelů a výkonnějším procesorem A14 Bionic. Model Pro se také chlubí 6GB RAM a 12Mpx fotoaparátem. Oproti předchozím modelům už se také dokáže připojit k moderním 5G sítím, takže surfování po internetu bude zase o něco rychlejší.

Chcete ušetřit? Vsaďte na zánovní iPhony se zárukou

Sečteno podtrženo, nový iPhone 15 sice bude nepochybně nejvymazlenější vychytávkou dnešní doby, pokud ale patříte k uživatelům, kteří hledají kvalitní a osvědčený výkon za přijatelnou cenu, starší modely vám plnohodnotně poslouží. Navíc v kapse nemusíte mít zrovna jmění, abyste si je mohli pořídit.

Doporučeno
Máš věčně rozbitý displej? Nový HONOR byl testován na fotbalovém hřišti, zvládl kopance od Álvara Moraty Máš věčně rozbitý displej? Nový HONOR byl testován na fotbalovém hřišti, zvládl kopance od Álvara Moraty 20. února 2024 13:00

Pokud tedy toužíte po iPhonu a zároveň chcete ušetřit nějakou tu korunu navíc, máme pro vás tip. Pestrou nabídku zánovních (i nových) iPhonů se zárukou nabízí česká firma JabkoLevně, kde si svůj vysněný model můžete pořídit jak na e-shopu, tak v kamenné pobočce ve Vodičkově ulici v Praze 1. Oblíbené kousky od Applu seženete nejen ve skvělé kvalitě, ale také za výbornou cenu.

Tip: JabkoLevně také nabízí výkup použitých iPhonů. Svůj starý telefon přinesete na pobočku, nebo vyplníte náš formulář a objednáte dopravce, který k nám starý přístroj odveze. Peníze vám následně zašleme na účet a vy si za ně můžete třeba rovnou koupit nový iPhone.

Domů
Sdílet
Diskuse