Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
13. září 2023 v 11:58
Čas čtení 0:47
Tereza Šnajdrová

Svět přišel o božského velikána. Zemřel Zeus, nejvyšší pes světa

ZAJÍMAVOSTI ZPRÁVY ZE SVĚTA ZVÍŘATA
Uložit Uložené

Zeus už na svou majitelku bude štěkat pouze ze psího nebíčka.

Zeus upoutal pozornost celého světa v roce 2022, kdy byl zapsán do Guinnessovy knihy rekordů jako nejvyšší pes světa. Koncem srpna mu byla diagnostikována rakovina kostí a obří mazlíček musel podstoupit náročnou operaci. Po ní se u něj rozvinul zápal plic, se kterým se už Zeus bohužel nedokázal poprat a navždy odešel do psího nebe. 

Doporučeno
VIDEO: Jen pro silné žaludky. Medvědovi ze zadku viseli několikametroví paraziti VIDEO: Jen pro silné žaludky. Medvědovi ze zadku viseli několikametroví paraziti 13. září 2023 v 10:18

Zeus byl německá doga a dosahoval výšky 1,046 metru. Koncem srpna mu musela být amputována pravá přední noha. „Vedl si velmi dobře. Probral se z narkózy a bere spoustu léků proti bolesti. Zůstane tu ještě na víkend, ale vede si velmi dobře a všichni ho už teď milují,“ komentovala tehdy operaci jeho majitelka Brittany Davis. 

O tři dny později však lékaři Davis zavolali a oznámili jí, že Zeus má zdravotní komplikace. Nechtěl jíst, měl mírnou horečku a byl letargický. Když mu pak lékaři udělali rentgen hrudníku, zjistili, že má aspirační zápal plic a plíce má plné tekutiny. Okamžitě mu proto začali podávat antibiotika, ale už bylo pozdě. Zeus zemřel. 

Doporučeno
Tváří se, že jsou cruelty-free, ale realita je jinde. Tyto kosmetické značky NEtestují na zvířatech Tváří se, že jsou cruelty-free, ale realita je jinde. Tyto kosmetické značky NEtestují na zvířatech 13. září 2023 v 11:00

„Náš chlapeček je pryč. Naše srdce jsou zlomená. Měl ty absolutně nejlepší doktory, kteří seděli na podlaze a plakali spolu s námi. Tvrdě bojoval, ale zápal plic byl prostě příliš. Už ho nic nebolí,“ uvedla Davis. 

Zeus
Zdroj: Guinness World Records/volně k použití
Domů
Sdílet
Diskuse