Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
30. září 2023 12:18
Čas čtení 0:37
Veronika Dlesková

Luxusní let s mazlíčkem za skoro 250 tisíc korun. Firmu kvůli soukromým letům kritizují ochránci životního prostředí

Luxusní let s mazlíčkem za skoro 250 tisíc korun. Firmu kvůli soukromým letům kritizují ochránci životního prostředí
Zdroj: FLOUFFY/Unsplash/volně k užití
ZAJÍMAVOSTI CESTOVÁNÍ ZVÍŘATA
Uložit Uložené

Britská společnost K9 Jets spustila nové lety, díky kterým můžeš cestovat i se svým čtyřnohým kamarádem. Pasažéři si za ně ale připlatí. Jeden let z Londýna do Dubaje stojí skoro čtvrt milionu korun.

Společnost K9 Jets, kterou provozuje manželský pár z Birminghamu, již provozuje lety do New Jersey, Los Angeles, Frankfurtu, Paříže a Lisabonu. „K9 Jets věří, že domácí mazlíčci si zaslouží cestovat v pohodlí a stylu po boku svých majitelů,“ uvedl dle deníku The Guardian spoluzakladatel firmy Adam Golder. 

Aerolinka začala nově létat z Londýna do Dubaje. Za let, který čtyřnohý mazlíček stráví na klíně svého majitele, cestující zaplatí 8 166 liber (v přepočtu asi 230 tisíc korun). 

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by K9 JETS (@k9jets_)

Ochránci životního prostředí jsou proti

Aerolinka se po spuštění nové kampaně stala terčem kritiky ze strany ochránců životního prostředí. 

„Toto je jasný důkaz, že superbohatí lidé jsou schopni neomezené lásky vůči zvířeti, což mi kupodivu dává jistý pocit naděje. Přesto jsem ohromen tím, že stejní lidé se nejsou schopni napojit na hroutící se přírodní svět kolem sebe a přijít k rozumu,“ řekl mluvčí britského aktivistického spolku Extinction Rebellion Todd Smith.

Domů
Sdílet
Diskuse