Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Refresher Česko
Otevřít v aplikaci Refresher
Stáhnout
X
4. října 2023 8:00
Čas čtení 0:48
Ondřej Jarůšek

Filmová událost roku? Napoleon brzy ovládne kina včetně IMAXu, režisér popsal natáčení velkolepých bitev

Filmová událost roku? Napoleon brzy ovládne kina včetně IMAXu, režisér popsal natáčení velkolepých bitev
Zdroj: Apple TV+
HUDBA FILM FILMY 2023 NOVÉ FILMY
Uložit Uložené

Epické drama Napoleon s Joaquinem Phoenixem v hlavní roli se už příští měsíc dostane do kin. A vše napovídá tomu, že na diváky a divačky čeká velkolepá podívaná.

Nejnovější snímek režiséra Riddleyho Scotta Napoleon patří k nejočekávanějším filmovým událostem roku. Premiéru v českých kinech bude mít 23. listopadu, později se exkluzivně objeví na streamingové platformě Apple+. Pro nejlepší zážitek bude uveden v IMAX kinech a promítat se bude i ve formátu 70 mm (v tomto formátu byl promítán například i letošní hit Oppenheimer).

V roli světoznámého vojevůdce se představí Joaquin Phoenix, který byl podle Scotta ideální volbou. Na jednu stranu je z něj totiž cítit síla osobnosti, ale zároveň dokáže vystihnout intimní, emotivní scény. Po boku Phoenixe se objeví i Vanessa Kirby jako Joséphine, první manželka Napoleona Bonaparta.

Film zachycuje Bonapartův život, vzestup k moci a vztah s jeho životní láskou. Neméně důležitou součástí filmu však budou i monumentální bitevní scény. Server IGN dal nedávno nahlédnout do zákulisí vzniku filmu a přinesl vyjádření samotného režiséra, který se o natáčení velkých bitev rozpovídal trochu blíž.

„Když natáčíte válečný film, všechno dosahuje masivních rozměrů,“ řekl Scott a popsal natáčení válečných scén. „Měl jsem 300 mužů, 100 koní a 11 kamer na bitevním poli. Je to úžasné, protože při tom rekonstruujete skutečné události,“ popsal Scott natáčení. „Začal jsem u toho přemýšlet jako Napoleon. Mít takovou moc může být ohromné, ale taky nebezpečné,“ dodal.

Domů
Sdílet
Diskuse