Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
19. října 2023 11:00
Čas čtení 3:39
Ondřej Jarůšek

Dechberoucí světy a srdceryvné příběhy. Toto je sedm nejlepších feel-good her, které musíš vyzkoušet

Dechberoucí světy a srdceryvné příběhy. Toto je sedm nejlepších feel-good her, které musíš vyzkoušet
Zdroj: Giant Squid/propagační materiál
TECH GAMING HERNÍ ŽEBŘÍČEK TIP NA HRY
Uložit Uložené

Bezstarostné proplouvání oceánem, putování po poušti nebo farmaření. I takové zážitky ti mohou zprostředkovat hry. Zapomeň tedy na starosti a pohodlně se usaď. Máme pro tebe totiž bezva tipy na feel-good tituly.

Hraní her není jen obyčejnou kratochvílí. Hry by člověku měly přinášet i dobrý pocit a psychickou pohodu, která s námi zůstane třeba i hodiny poté, co odložíme ovladač. Dnes se proto podíváme právě na takové tituly, u kterých se budeš zaručeně cítit dobře a skvěle si u nich odpočineš. Do výběru feel-good her jsme zařadili sedm super games, které by neměly chybět v knihovně žádného hráče či hráčky. Tak jdeme na to!

journey
Zdroj: Thatgamecompany/propagační materiál

Journey

Podmanivá adventura Journey od nezávislého studia Thatgamecompany původně vyšla už před více než deseti lety, stále však patří mezi ty hry, které jakmile vyzkoušíš, okamžitě ti přirostou k srdci. A takových není mnoho. Prim zde hraje umělecký vizuální styl, spíše minimalistická hratelnost a příjemný hudební podkres, díky čemuž titul místy působí skoro až meditativně.

Ve hře se ujmeš postavy putující po písečných dunách, která narazí na zbytky zaniklé civilizace. Příběh je vyprávěn prakticky beze slov, o to zásadnější roli zde ale hraje právě vizuální stránka. Příjemně poklidná atmosféra a pomalejší tempo hry dělají z Journey naprosto unikátní zážitek, který patří do výkladní skříně herního průmyslu. Je to hra a umělecké dílo v jednom.

dreams
Zdroj: Sony/propagační materiál

Dreams

Co je to Dreams? S troškou nadsázky by se dalo říct, že hra od studia Media Molecule je vším, čím chceš, aby byla. V jednoduchosti je to sada nástrojů, za pomoci kterých hráči mohou vytvářet své vlastní herní zážitky, světy a sdílet je potom s ostatními. Fantazii se zde meze nekladou a možnosti toho, co vše zde můžeš vytvořit, vidět a zažít, jsou skoro bezbřehé.

Doporučeno
Škoda odpálila bombu. Nové futuristické superauto pro GT7 vyráží dech, jako první jsme ho vyzkoušeli Škoda odpálila bombu. Nové futuristické superauto pro GT7 vyráží dech, jako první jsme ho vyzkoušeli 25. dubna 2024 12:00

Pokud hledáš prostředek ke kreativnímu vyžití, u kterého se můžeš uvolnit nebo vytvořit nějaký umělecký kousek, na nějž pak budeš pyšný*á, tak Dreams je pro tebe skvělou volbou. Nebo si můžeš jen zabrouzdat knihovnou a vyzkoušet, co vytvořili ostatní. Nikdy nevíš, na co všechno můžeš narazit. Je to jako snová výprava do cizí fantazie, která nikdy nekončí.

flower
Zdroj: thatgamecompany/propagační materiál

Flower

Nejmírumilovnější hra všech dob? I tak by se možná dal označit titul Flower, který ve světě her vskutku nemá příliš velké srovnání. Ve hře se ujímáš kontroly nad poryvy větru, který sviští po loukách a lučinách, ohýbá stébla trávy a víří okvětní lístky. To, co Flower přináší, je nutné okusit na vlastní kůži, aby člověk poznal, jaké kouzlo v takto jednoduchém designu tkví. Hru navíc můžeš hrát opakovaně a pořád z ní budeš cítit zrovna tak příjemnou a uklidňující atmosféru jako poprvé. Je vážně těžké hru nemilovat.

Čti na další straně
Článek pokračuje na další straně
Strana 1 z 2
Domů
Sdílet
Diskuse