Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Vyzkoušej klub Refresher+ už od 0 Kč 😱
8. listopadu 2023 v 12:18
Čas čtení 1:29
Lucie Kotvalová

Česká klasika se umístila ve stovce nejlepších masových jídel na světě. Top pětka tě překvapí

Česká klasika se umístila ve stovce nejlepších masových jídel na světě. Top pětka tě překvapí
Zdroj: Sepato / Wikimedia Commons/volně k užití
GASTRO GASTRONOMIE
Uložit Uložené

Server TasteAtlas vytvořil seznam 100 nejlépe hodnocených masových jídel na světě. Bodoval i oblíbený český pokrm.

TasteAtlas do seznamu 100 nejoblíbenějších masových jídel umístil i jedno z nejpopulárnějších českých jídel. 82. místo si vysloužila svíčková. „Tento lahodný pokrm z hovězího masa je jedním z nejznámějších výtvorů české kuchyně,“ píše server.

Svíčková je charakteristická díky krémové omáčce z kořenové zeleniny a smetany. „Recept na tento tradiční pokrm se poprvé objevil v roce 1805. Byl silně ovlivněn bavorskou kuchyní a tradičními francouzskými kuchařskými technikami, které do svých receptů zahrnují velké množství másla a smetany,“ doplňuje TasteAtlas.

svíčková
Zdroj: Dezidor / Wikimedia Commons/volně k užití

Tady je pak top světová pětka:

5. místo

Na pátém místě se umístil ruský šašlik, barbecue, které se skládá z marinovaných, na špejli napíchnutých a grilovaných kousků masa. Třeba jehněčího, hovězího nebo vepřového, které se obvykle kombinuje s kousky zeleniny, jako jsou papriky, cibule, houby nebo rajčata.

Shashlik
Zdroj: Valters Krontals / Flickr
Doporučeno
KVÍZ: Mňam. Poznáš zahraniční jídlo podle fotky? Tyhle pokrmy jen tak někdo nezná KVÍZ: Mňam. Poznáš zahraniční jídlo podle fotky? Tyhle pokrmy jen tak někdo nezná 4. listopadu 2023 v 8:00
Čti na další straně
Článek pokračuje na další straně
Strana 1 z 5
Domů
Sdílet
Diskuse