Server TasteAtlas vytvořil seznam 100 nejlépe hodnocených masových jídel na světě. Bodoval i oblíbený český pokrm.
TasteAtlas do seznamu 100 nejoblíbenějších masových jídel umístil i jedno z nejpopulárnějších českých jídel. 82. místo si vysloužila svíčková. „Tento lahodný pokrm z hovězího masa je jedním z nejznámějších výtvorů české kuchyně,“ píše server.
Svíčková je charakteristická díky krémové omáčce z kořenové zeleniny a smetany. „Recept na tento tradiční pokrm se poprvé objevil v roce 1805. Byl silně ovlivněn bavorskou kuchyní a tradičními francouzskými kuchařskými technikami, které do svých receptů zahrnují velké množství másla a smetany,“ doplňuje TasteAtlas.
Tady je pak top světová pětka:
5. místo
Na pátém místě se umístil ruský šašlik, barbecue, které se skládá z marinovaných, na špejli napíchnutých a grilovaných kousků masa. Třeba jehněčího, hovězího nebo vepřového, které se obvykle kombinuje s kousky zeleniny, jako jsou papriky, cibule, houby nebo rajčata.