Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Vyzkoušej REFRESHER+ jen za 25 Kč
21. listopadu 2023 17:03
Čas čtení 1:19
Ondřej Mrázek

DC našlo nového Lexe Luthora. Fanoušci se smějí, že reboot vypadá stejně jako předchozí verze

DC našlo nového Lexe Luthora. Fanoušci se smějí, že reboot vypadá stejně jako předchozí verze
Zdroj: Warner Bros.
FILMY A SERIÁLY DC COMICS DC FILMY SUPERMAN
Uložit Uložené

Mohl Henry Cavill dál pokračovat v roli Supermana? Fanoušci tvrdí, že nová verze představí typově ty stejné herce, co předtím.

Už nějakou dobu víme, že roli Clarka Kenta v novém filmu Superman: Legacy od Jamese Gunna ztvární herec David Corenswet. Ten je sice o deset let mladší než Cavill, který nosil ikonickou kápi zatím jako poslední, ovšem jinak vypadá, jako by mu z oka vypadl. No a teď už známe i herce, jenž ztvární jeho slavnou Nemesis.

Lex Luthor.
Lex Luthor. Zdroj: DC Comics

Roli Lexe Luthora totiž oficiálně získal Nicholas Hoult. Toho můžeš znát například z filmů Šílený Max: Zběsilá cesta či Menu, popřípadě seriálu Veliká. Hoult původně usiloval právě o roli Supermana, tu ale podobně jako v minulosti Batmana nedostal. Zbyl na něj tedy záporák, který jak jsme se nedávno dozvěděli, bude mít po ruce ještě Maríu Gabrielu de Faríu v roli záporačky The Engineer.


Každopádně problém u Houlta je v podstatě ten samý jako u Corensweta. Vypadá typově úplně stejně jako před ním Jesse Eisenberg, který si zahrál Lexe ve filmech Batman vs. Superman a Liga spravedlnosti. Až se tak nabízí otázka, proč vlastně obsazovat nové herce, když se zjevně obsazení stylově vůbec nemění. Alespoň tak nyní řada fanoušků na sociálních sítích uvažuje. Ty relevantní důvody by se však našly.

Tak předně, DC chce otočit list. Několik posledních filmů studia bylo obřími propadáky, s odchodem Zacka Snydera odešla i původní vize a se všemi změnami, kterými studio Warner Bros. a DC komiksy prošly, je logické, že chce nové vedení začít s čistým štítem. Ten sice náramně připomíná ten starý štít, to už je ale jen drobný detail, na který snad fandové zapomenou v momentě, kdy jim Gunn naservíruje podobnou kvalitu jako v trojce Strážců Galaxie. Nicméně ano, přidáváme se k těm, kteří by jednoho krásného dne rádi viděli v roli Lexe the one and only Heinseberga!

Doporučeno
Marvel vs. DC v roce 2024: Kdo bude do kina posílat horší filmy? Marvel vs. DC v roce 2024: Kdo bude do kina posílat horší filmy? 21. listopadu 2023 11:00

Superman: Legacy dorazí do kin 10. července 2025 a kromě výše zmíněných si v něm zahrají ještě Rachel Brosnahan, Isabela Merced, Nathan Fillion nebo Edi Gathegi.

Domů
Sdílet
Diskuse