Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
17. ledna 2024 18:28
Čas čtení 1:00
Monika Růžičková

Lil Nas X se omluvil křesťanům za singl J CHRIST a vzkázal: „Nejsem žádný Evil Demon Guy“

Lil Nas X se omluvil křesťanům za singl J CHRIST a vzkázal: „Nejsem žádný Evil Demon Guy“
Zdroj: Lil Nas X / YouTube
OSOBNOSTI LIL NAS X NÁBOŽENSTVÍ
Uložit Uložené

Lil Nas X má na triku další kontroverzi. Tentokrát ale sám uznal, že to přehnal.

Americký rapper a zpěvák Lil Nas X už v minulosti párkrát dokázal, že není žádný svatoušek. Nyní ale zjevně narazil na své hranice. Poté, co internet začal řešit jeho nejnovější skladbu a klip J CHRIST, v níž zpěvák připomíná Ježíše na kříži a video obsahuje i další biblické odkazy, se rozhodl omluvit. Jeho cílem prý nebylo zesměšňovat křesťanství, jak naopak tvrdí většina jeho kritiků.

„Vím, že jsem to tentokrát hodně pokazil. Můžu se tvářit, že mě to netrápí, ale rozhodně se to na mně psychicky podepsalo,“ řekl v pondělí ráno popový provokatér na videu, které nahrál na svůj profil na X. Vysvětlil své myšlenkové pochody i záměry, jaké s videoklipem měl.

Ve videu se omluvil a vysvětlil, že se nikomu nechtěl vysmívat a nemyslel to špatně. Připomněl, že není první umělec, který něco podobného udělal, a není ani poslední. Věděl, že video bude kontroverzní, ale nečekal, že urazí tolik lidí. 

K této kauze mohla přispět i jeho písnička MONTERO (Call Me By Your Name) z roku 2021, kterou tenkrát hnul žlučí spoustě lidem, a to kvůli kontroverznímu textu, zobrazování symboliky satanismu a explicitnímu sexuálnímu obsahu. V rámci marketingové kampaně k této písni ještě vytvořil společně s designérem MSCHF tzv. Satan Shoes, což byla pro mnohé poslední kapka. 

„Vím, že to nebude hned, všichni se posouvají dál. Chci, aby moji křesťanští fanoušci věděli, že nejsem proti vám. Byl jsem na tuto zemi poslán, abych lidi sbližoval a podporoval lásku. Takový jsem.“ 

Domů
Sdílet
Diskuse