Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
21. ledna 2024 8:06
Čas čtení 0:36
Barbora Adamkovičová

Rodina vyměnila byt za hotel a chce v něm zůstat do konce života. Je to levnější než mít vlastní dům

Rodina vyměnila byt za hotel a chce v něm zůstat do konce života. Je to levnější než mít vlastní dům
Zdroj: Freepik / volně k použití
ZAJÍMAVOSTI
Uložit Uložené

„Mám pocit, že je tu všechno pohodlnější, takže chceme v hotelu žít do konce života,“ prozradil člen rodiny. Mají také neomezeně k dispozici vodu a elektřinu.

Osmičlenná rodina z čínského Nan-jangu žije v lukrativním hotelu už více než půl roku. Podle deníku The Times of India bydlí v třípokojovém apartmánu, který sice není tak prostorný, ale životní podmínky se jim natolik líbí, že v něm chtějí zůstat „do konce života“.

Doporučeno
Nejsvalnatější žena světa: Ruská kulturistka šokovala obřími svaly, je hvězdou na OnlyFans i rekordmankou v benchpressu Nejsvalnatější žena světa: Ruská kulturistka šokovala obřími svaly, je hvězdou na OnlyFans i rekordmankou v benchpressu 20. ledna 2024 14:00

Hlavním důvodem jejich rozhodnutí jsou finance. Cena za jednu noc v luxusním zařízení, kde rodina momentálně bydlí, je tisíc jüanů, což je v přepočtu asi tři tisíce korun.

Je to prý levnější než byt, ve kterém žili předtím. Pobyt v hotelu s sebou přináší také řadu výhod. Není třeba platit navíc za parkovací místo, vodu nebo elektřinu. Podle South China Morning Post není vyčíslení nákladů na bydlení v Nan-jangu snadné, ale pro srovnání, měsíční nájemné za byt se dvěma ložnicemi v Šanghaji činí 20 tisíc jüanů, což je asi 60 tisíc korun.

Podle veřejně dostupných informací však dotyčná rodina patří k těm bohatším, vlastní prý dokonce šest nemovitostí.

Domů
Sdílet
Diskuse