Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
23. ledna 2024 7:32
Čas čtení 0:50
Magdalena Trajerová

Chystá se nová hra o Miloši Formanovi. Slavného režiséra ztvární dva čeští herci

Chystá se nová hra o Miloši Formanovi. Slavného režiséra ztvární dva čeští herci
Zdroj: 2media/propagační materiál
KULTURA DIVADELNÍ PŘEDSTAVENÍ FILMOVÉ OSOBNOSTI PODCASTY
Uložit Uložené

Přichází Rok Formana. Poslechnout si můžeš podcast o jeho životě, v létě se chystá i divadelní inscenace na prknech Letní scény Musea Kampa.

Letošní kulturní rok bude ve znamení připomínky Miloše Formana. V rámci projektu Rok Formana si už nyní můžeš pustit podcast Miloš Forman: Drž se toho snu. V létě 18. a 19. června se můžeš těšit na premiéru představení s názvem Forman scenáristky Daniely Sodomové a režisérky Adély Laštovkové-Stodolové.

Podcast Miloš Forman: Drž se toho snu přibližuje život režiséra Miloše Formana prostřednictvím jeho filmové tvorby. Věnuje se jeho českým snímkům i oscarové kariéře v Hollywoodu. Průvodcem podcastu je filmový publicista Pavel Sladký. Na všech streamovacích platformách si už teď můžeš poslechnout tři díly, dalších pět přibyde brzy.

„Snažili jsme se zvukově pestrým a dynamickým způsobem vykreslit všechny zásadní body filmové kariéry Miloše Formana. Do každého dílu jsem vybral nejméně jednu zásadní filmovou scénu, kterou rozeberu trochu podrobněji…“ slibuje Pavel Sladký.

Forman ,AdamczykForman, DěrgelMiloš Forman
Zobrazit galerii
(3)

Připravovaná inscenace bude mít premiéru v červnu na Letní scéně Musea Kampa a hrát se bude až do konce července. Vyprávět bude o Formanově životě od jeho 10 do 47 let. Hlavní roli ztvární známí herci Marek Adamczyk a Patrik Děrgel. Na Letní scéně Musea Kampa už hrají inscenaci Marta věnovanou Martě Kubišové a Werich o Janu Werichovi.

Doporučeno
KVÍZ: Kačer, úú. Jak dobře znáš kačera Donalda? KVÍZ: Kačer, úú. Jak dobře znáš kačera Donalda? 20. března 2024 10:00

Tvůrkyně inscenace navštívily během tvorby Ameriku po Formanových stopách. Navštívily legendární hotel Chelsea, byt na Manhattanu, kde žil, a setkaly se s jeho manželkou Martinou Formanovou.

Domů
Sdílet
Diskuse