Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
23. ledna 2024 v 12:15
Čas čtení 1:48
refresher team

Toto je top 6 zeleninových pokrmů v Evropě. Česko má v žebříčku dvě jídla

Toto je top 6 zeleninových pokrmů v Evropě. Česko má v žebříčku dvě jídla
Zdroj: Wallpaper Flare/volně k užití
GASTRO GASTRONOMIE
Uložit Uložené

Místo masového žebříčku pro tebe teď máme tipy zeleninové.

Češi a Češky milují maso, to je fakt. Nedávno Taste Atlas zveřejnil žebříček, podle kterého je český pokrm nejlepším jídlem z masa ve střední Evropě. Bodujeme i na světové úrovni. Vegetariánství je však stále oblíbenější a mnoho lidí vyhledává i pokrmy spíše s obsahem zeleniny. I na ně Taste Atlas myslí a na základě uživatelských hodnocení vybral 100 nejlepších zeleninových pokrmů v Evropě

Doporučeno
Nejlepší sušenky na světě: Česko bodovalo díky dvěma dobrotám Nejlepší sušenky na světě: Česko bodovalo díky dvěma dobrotám 20. ledna 2024 v 8:01

I zde Česko bodovalo, a to zásluhou dvou pokrmů. Nejvýš se umístila 39. fazolová polévka. „Tento rustikální pokrm je jednou z nejrozšířenějších polévek v zemi a najdete ho na jídelních lístcích mnoha tradičních restaurací. Podává se vždy teplá a vychutnává se hlavně jako vydatný předkrm,“ píše magazín.

Fazolová polévka.
Fazolová polévka. Zdroj: Freepik/na voľné použitie

Bodovaly ještě 47. karbanátky. Ty zbožňujeme především jako masový pokrm. Jak ale Taste Atlas upozornil, stále oblíbenější je i jiná varianta. Jejich základem může být prakticky cokoli – od zeleniny přes rybu až po sýr.

A které pokrmy a země se umístily nejvýš?

Čti na další straně
Článek pokračuje na další straně
Strana 1 z 3
Domů
Sdílet
Diskuse