Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
23. ledna 2024 17:59
Čas čtení 0:47
Samuel Barienčík

Muž uběhl maraton s cigaretou v puse. Umístil se vysoko, byl ale diskvalifikován

Muž uběhl maraton s cigaretou v puse. Umístil se vysoko, byl ale diskvalifikován
Zdroj: Freepik/@freepik/volně k užití
ZAJÍMAVOSTI BĚH ČÍNA
Uložit Uložené

Padesátiletý Chen běžel s cigaretou už potřetí. Pokaždé vydržel kouřit déle než tři hodiny, aniž by přestal.

V Číně se vždy na začátku roku koná Xiamenský maraton. Tentokrát připadl na 7. ledna. Zúčastnil se jej i 52letý muž jménem Chen, veřejnosti známý jako strýček Chen (Uncle Chen).

Doporučeno
Zpěvačka LP bude mít v Česku další koncert. Máš už lístky? Zpěvačka LP bude mít v Česku další koncert. Máš už lístky? 23. ledna 2024 8:57

Ten se rozhodl, že během celého maratonu, který je dlouhý více než 42 tisíc metrů, nevyndá cigaretu z úst. Doběhl na 574. místě z více než 1 500 účastníků. Jeho celkový čas činil 3 hodiny a 33 minut. Byl ale diskvalifikován, protože porušil pravidla. Ta jasně zakazují kouření.

Fotografie a videa z maratonu ale začaly rychle kolovat po internetu, což dalo zelenou mnoha uživatelům a uživatelkám sociálních sítí, aby o tom něco napsali. Na známé čínské síti Weibo lidé tvrdili, že to není poprvé, co strýček Chen takto běžel.

Při kouření byl přistižen také v roce 2018 na maratonu v Kantonu a o rok později na už zmíněném maratonu ve městě Xiamen. Všechny tři uběhl v podobném čase.

Domů
Sdílet
Diskuse