Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Refresher Česko
Otevřít v aplikaci Refresher
Stáhnout
X
7. února 2024 9:20
Čas čtení 0:49
Magdalena Trajerová

Tereza Mašková znovu bojuje s poruchou příjmu potravy, vyjádřila se veřejně

Tereza Mašková znovu bojuje s poruchou příjmu potravy, vyjádřila se veřejně
Zdroj: Česká televize
OSOBNOSTI ČESKÁ HUDBA PORUCHA PŘÍJMU POTRAVY ZDRAVÍ
Uložit Uložené

Zpěvačka Tereza Mašková se svěřila fanouškům, že opět řeší poruchu příjmu potravy. „Je to pro mě těžké… A cítím se tak, jako bych znovu prohrála. Zase v tom lítám (PPP),“ otevřeně sdílí zpěvačka.

Zkratka PPP, kterou zpěvačka použila, odkazuje na poruchy příjmu potravy. Řadí se mezi ně i bulimie, psychické onemocnění, které se vyznačuje střídáním nutkavého přejídání a následným vyvoláváním zvracení či průjmu za účelem zbavit se nestrávené potravy.

Doporučeno
Záhadný pes v pláštěnce na Grammy: Víme, odkud se vzal Záhadný pes v pláštěnce na Grammy: Víme, odkud se vzal 6. února 2024 11:23

S bulimií bojuje Tereza Mašková od svých čtrnácti let. V té době se účastnila show Česko Slovensko má talent, po níž ji lidé často zahrnovali negativními komentáři mířenými na její vzhled. „Bulimie byl pro mě kdysi nejrychlejší a nejjednodušší způsob, jak dosáhnout toho, abych zhubla. Buď nebudu jíst vůbec, anebo se najím, ale půjde to ven,“ popsala Mašková před rokem pro 13. komnatu.

„Svou touhou po NESMYSLNÉ DOKONALOSTI a ve stresových situacích nebo když mám strach ‚si ulevit‘ tím, že půjdu zvracet, jsem své tělo dokázala dostat do takového stresu, že si vytvořilo chronický zápal v očích. Tělo mi říká, tak už SAKRA PŘESTAŇ! TOHLE NEZVLADNEME!“ píše Mašková v úvodu příspěvku.

Zpěvačka také popisuje, že záležitost řeší. Denně dochází k terapeutovi, chodí do fitka, aby přišla na jiné myšlenky. Příspěvkem chce upozornit na to, že PPP trpí čím dále tím více lidí. Vzkazuje jim, že nejsou sami, že je s nimi, a prosí je, aby si dovolili sami sobě pomoct.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Tereza Anna Mašková (@terezaa.maskova)

Domů
Sdílet
Diskuse