Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
23. února 2024 16:15
Čas čtení 0:52
Monika Růžičková

Španělka se stane první ženou, která se provdá za hologram

Španělka se stane první ženou, která se provdá za hologram
Zdroj: Freepik/@freepik/volně k užití
ZAJÍMAVOSTI UMĚLÁ INTELIGENCE
Uložit Uložené

Umělá inteligence hraje čím dál větší roli v našich každodenních životech. Španělská umělkyně Alicia Framis se v tomhle směru rozhodla pro hodně zajímavý krok.

Na jednu stranu ideální partner, který tu je vždy, když potřebuješ, a řekne přesně to, co chceš slyšet. Na druhou stranu tě nikdy neobejme a není schopný sebemenšího fyzického kontaktu. Neumyje nádobí, ale nebude tě rušit chrápáním. 

Doporučeno
Matějská pouť se blíží. Kolik stojí lístky a kde je seženeš bez front? Matějská pouť se blíží. Kolik stojí lístky a kde je seženeš bez front? 23. února 2024 8:30

Pro tento netradiční způsob partnerského vztahu se umělkyně žijící v Barceloně rozhodla, aby mohla reflektovat interakci mezi lidmi, umělou inteligencí a současným uměním. Umělá inteligence v našich životech hraje podle ní větší roli, než si připouštíme. 

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílel uživatel @hybridcouples

„Víme, že brzy budou roboti a lidé sexuálními partnery, ale pro mě je dalším důležitým krokem citové zapojení umělé inteligence s lidmi,“ napsala na Instagram, kde často sdílí záběry z každodenního života s hologramem.

Na videích společně vaří nebo stolují. Hologram se jmenuje AILex a umělkyně ho vytvořila z profilů svých minulých vztahů. Jejich soužití se asi daří, protože nyní Alicia vybírá svatební šaty a plánuje, jak bude celá svatba vypadat. 

Doporučeno
Tohle je 10 nejoblíbenějších psích plemen v Česku. Je mezi nimi i tvůj mazlíček? Tohle je 10 nejoblíbenějších psích plemen v Česku. Je mezi nimi i tvůj mazlíček? 18. února 2024 15:51

Jedná se o první případ v historii, kdy k něčemu takovému dojde. Unikátní ceremonie se bude konat letos v létě na střeše muzea Depot Boijmans Van Beuningen v Rotterdamu. Celá událost se bude pravděpodobně přenášet i na jiná místa. 

Navíc to není první případ, kdy Framis v rámci své umělecké kariéry žije s neživým předmětem. V roce 1996 se stala první umělkyní, která žila společně s figurínou jménem Pierre.

Domů
Sdílet
Diskuse