Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Vyzkoušej REFRESHER+ jen za 25 Kč
6. března 2024 15:05
Čas čtení 0:45
Anna-Marie Hanzlíková

O smrti Heatha Ledgera se dozvěděl mezi prvními. Režisér zavzpomínal na tragickou událost

O smrti Heatha Ledgera se dozvěděl mezi prvními. Režisér zavzpomínal na tragickou událost
Zdroj: Warner Bros.
FILMY A SERIÁLY JOKER 2 SPOJENÉ STÁTY AMERICKÉ (USA)
Uložit Uložené

Heath Ledger teprve jako osmadvacetiletý zazářil jako Joker. Rozjetou kariéru ale zastavila tragická událost, herec podlehl předávkování léky. V rozhovoru zavzpomínal a prozradil dosud neznámé podrobnosti scenárista a režisér Stephen Gaghan.

Režisér a scenárista Stephen Gaghan byl hostem podcastu Revisionist History. V něm zavzpomínal mimo jiné na to, jak s Heathem Ledgerem chystali nový film.

Doporučeno
Když je věk jen číslo. Forbes zveřejnil žebříček 7 nad 70, kdo v něm figuruje? Když je věk jen číslo. Forbes zveřejnil žebříček 7 nad 70, kdo v něm figuruje? 6. března 2024 10:15

Jenže plány zhatil tragický telefonát. Režisérovi zavolal otec a blízký přítel tehdy osmadvacetiletého herce, že ho 22. ledna 2008 našli mrtvého v jeho bytě na Manhattanu.

„Oni tam byli s jeho mrtvým tělem a náš scénář ležel na posteli vedle něj. Myslím, že měl na tom scénáři ručně moje číslo, a tak ho vytočili, už ani nevím proč,“ vylíčil okamžiky režisér. Byl v té době zrovna se svou ženou na letišti a o smrti se tak dozvěděl mezi prvními. Vzápětí zkolaboval.

Heath Ledger zemřel nešťastnou náhodou, když špatně zkombinoval léky na předpis jako antidepresiva a prášky na spaní. Podle soudních lékařů nešlo o sebevraždu. Zdrcený Gaghan bez něj film už dokončit nechtěl. Byl tak výjimečný, že mu to nedávalo smysl. Teď ale přemýšlí, že by se k nápadu vrátil, jak prozradil ve zmíněném podcastu.

O Ledgerově výjimečném talentu svědčí i fakt, že posmrtně získal hned dvě prestižní ocenění: Oscara a Zlatý glóbus, a to za film Temný rytíř.

@aedamxn

their reaction to his passing💔

♬ original sound - Nikolina - aedamxn
Domů
Sdílet
Diskuse