Kde v Evropě dělají ty nejlepší chuťovky před hlavním jídlem? Podívej se na žebříček oblíbeného gastroserveru. Český přemožitel tě překvapí!
Kompletní žebříček s celou stovkou vybraných evropských předkrmů najdeš na serveru TasteAtlas. My pro tebe vypíchli první pětici a také nečekanou českou stopu.
5. Tzaziki
Řecká specialita, kterou tvoří jogurt, okurky, česnek a mnoho bylinek a koření, jako je kopr, máta nebo petržel. V téhle jižní zemi ji jedí jako omáčku, dip i samostatně jako předkrm. Podává se studená.
4. Simiako garidaki
Čtvrté místo bere opět Řecko, tentokrát ale lokální specialita ostrova Symi. Kolem něj se vyskytuje speciální druh krevet. Ty jsou jasně červené barvy, jemné a sladké, díky čemuž jsou proslulé po celé zemi i mimo ni. No a smažené jsou právě vyhlášenou delikatesou, která oslovila i TasteAtlas.