Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Vyzkoušej REFRESHER+ jen za 25 Kč
5. dubna 2024 7:33
Čas čtení 1:08
Anna-Marie Hanzlíková

Tohle jsou nejlepší evropské předkrmy. Do žebříčku se probojovala i česká dobrota

Tohle jsou nejlepší evropské předkrmy. Do žebříčku se probojovala i česká dobrota
Zdroj: Freepik/volně k užití
GASTRO ČESKO GASTRONOMIE
Uložit Uložené

Kde v Evropě dělají ty nejlepší chuťovky před hlavním jídlem? Podívej se na žebříček oblíbeného gastroserveru. Český přemožitel tě překvapí!

Kompletní žebříček s celou stovkou vybraných evropských předkrmů najdeš na serveru TasteAtlas. My pro tebe vypíchli první pětici a také nečekanou českou stopu.

5. Tzaziki

Řecká specialita, kterou tvoří jogurt, okurky, česnek a mnoho bylinek a koření, jako je kopr, máta nebo petržel. V téhle jižní zemi ji jedí jako omáčku, dip i samostatně jako předkrm. Podává se studená.

4. Simiako garidaki

Čtvrté místo bere opět Řecko, tentokrát ale lokální specialita ostrova Symi. Kolem něj se vyskytuje speciální druh krevet. Ty jsou jasně červené barvy, jemné a sladké, díky čemuž jsou proslulé po celé zemi i mimo ni. No a smažené jsou právě vyhlášenou delikatesou, která oslovila i TasteAtlas. 

 

Čti na další straně
Článek pokračuje na další straně
Strana 1 z 3
Domů
Sdílet
Diskuse