Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
21. dubna 2024 13:30
Čas čtení 0:59
Anna-Marie Hanzlíková

Eminem oslavil zásadní životní milník. Drogy ho málem zabily, dnes už 16 let zcela abstinuje

Eminem oslavil zásadní životní milník. Drogy ho málem zabily, dnes už 16 let zcela abstinuje
Zdroj: Getty Images/Kevin Mazur/WireImage
OSOBNOSTI DUŠEVNÍ ZDRAVÍ EMINEM RAP RAP NEWS
Uložit Uložené

Výročí abstinence oslavil příhodně 20. dubna, v anglickém přepisu 4/20, což je slangový výraz pro marihuanu.

Rapper se rozhodl jít cestou úplné abstinence v roce 2008, kdy se téměř předávkoval drogami. To znamená, že letos oslavil šestnáct let, kdy je tzv. čistý, což oslavil i příspěvkem na Instagramu. Informoval o tom server Complex. Lidé v komentářích mu gratulují. „Sladkých šestnáct. Jsem na tebe tak pyšný,“ napsal mu například hudební manažer Paul Rosenberg.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Marshall Mathers (@eminem)

Rapper o své závislosti dlouhodobě otevřeně mluví. Před dvěma lety například napsal rozsáhlou esej pro magazín XXL, ve které mluví o drogách, tvorbě i léčbě. 

Do závislosti spadl v roce 1999 po vydání alba The Slim Shady LP. Sám říká, že ji dokázal skrývat až do momentu, kdy to začalo být opravdu špatné. O pět let později užíval hlavně alkohol, vicodin a valium.

Zlomovým momentem pro něj bylo úmrtí rappového kolegy Proofa. „Vzpomínám si, že těsně po Proofově smrti jsem byl sám doma, ležel jsem v posteli, nemohl se pohnout a jen jsem zíral na stropní ventilátor,“ píše v eseji. „A pořád jsem si bral další prášky. Když se to stalo, dva dny jsem doslova nemohl chodit a nakonec moje užívání drog za**aně stouplo. Měl jsem ku**a deset dealerů najednou, od kterých jsem si bral drogy. Pětasedmdesát až osmdesát prášků valia za noc, což je hodně. Nechápu, jak to, že jsem ku**a ještě tady. Byl jsem otupělý,“ vzpomíná na dobu kolem roku 2006.

Sám se pak málem předávkoval metadonem v roce 2008, což ho dovedlo až do léčení. Od té doby abstinuje.

Domů
Sdílet
Diskuse