Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Čteš poslední stranu článku:
ŽEBŘÍČEK: Tohle je deset nejlepších filmových hlášek všech dob, znáš je všechny?

2. „Here’s looking at you, kid.“ – „Nemůžu z tebe spustit oči.“

Casablanca

Doporučeno
Jela jsem do Egypta jako animátorka. Bydlela jsem v ruině, 20 hodin denně pracovala a na měsíc se stala „manželkou“ svého kolegy Jela jsem do Egypta jako animátorka. Bydlela jsem v ruině, 20 hodin denně pracovala a na měsíc se stala „manželkou“ svého kolegy 20. července 2024 v 8:00

Tato velmi těžce přeložitelná věta obsadila stříbrné místo v žebříčku. Casablanca jakožto romantický film ze čtyřicátých let nemá konkurenci a dodnes patří mezi trháky.

1.  „Frankly, my dear, I don’t give a damn.“  - „Upřímně, miláčku, je mi to fuk.“

Jih proti Severu

A výhercem se stává hláška jednoho z nejzásadnějších amerických snímků vůbec. Jako by opravdu byla ze života. Někdy nám to všechno je prostě jedno… Zajímavostí je, že tato kultovní filmová hláška vůbec neměla mít tuto finální podobu.

Jelikož se jedná o dílo z konce 30. let, slovo damn tenkrát patřilo mezi hanlivé výrazy a cenzoři chtěli, aby se vyškrtlo. Scéna tak byla přetočena s různými variacemi zakončení věty, nakonec však původní verze zvítězila. 

Čti na předchozí straně
Dočetl jsi celý článek
Strana 3 z 3
Domů
Sdílet
Diskuse