Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Vyzkoušej klub Refresher+ už od 0 Kč 😱
9. srpna 2024 v 14:34
Čas čtení 0:57
Veronika Ábelová

Nejhorší videoherní film všech dob? Borderlands s Cate Blanchett sklízí pekelné recenze

Nejhorší videoherní film všech dob? Borderlands s Cate Blanchett sklízí pekelné recenze
Zdroj: Sony Pictures
TECH FILMY 2024
Uložit Uložené

I přes velká očekávání se Borderlands stane možná nejhorším vidoherním filmem vůbec. Recenze totiž nejsou vůbec dobré a film debutoval s nula procenty na serveru Rotten Tomatoes.

Snímek v hlavních rolích s Cate Blanchett, Jamie Lee Curtis, Kevinem Hartem nebo Jackem Blackem v režii Eliho Rotha u prvních diváků a kritiků poměrně tvrdě narazil. Svědčí o tom hodnocení na serveru Rotten Tomatoes, kde snímek debutoval s 0 procenty pozitivních recenzí.

Borderlands je propastné plýtvání milovanou franšízou, která si bere podivínskou bandu vražedných nezbedníků a vysává život z jejich prvního společného dobrodružsví,“ objevilo se v recenzích. Skóre se v době psaní posunulo na pouhých šest procent s průměrnou známkou 3,2/10.

„Před koncem roku k nám míří do kin ještě hodně filmů. Ale tenhle sci-fi žrout míchá neschopnou režii, příšerný scénář, lhostejné herecké výkony a příšerné CGI do takové omračující nudy, že má člověk pocit, že ho nic nemůže překonat, co se týče špatnosti,“ napsal jeden z kritiků. Mezi diváky potom novinka Borderlands získala 49 procent s průměrným hodnocením 3,2/5. 

Doporučeno
Od Margot Robbie až po český hokejový zázrak. Tohle je osm nejlepších filmů z prostředí olympiády Od Margot Robbie až po český hokejový zázrak. Tohle je osm nejlepších filmů z prostředí olympiády 8. srpna 2024 v 16:00
Doporučeno
Rod draka skončil nejhůř hodnocenou finální epizodou vůbec. Tohle jsou naše dojmy Rod draka skončil nejhůř hodnocenou finální epizodou vůbec. Tohle jsou naše dojmy 7. srpna 2024 v 11:00
Doporučeno
VIDEO: Kampaň na Vetřelce způsobila poprask v ulicích New Yorku VIDEO: Kampaň na Vetřelce způsobila poprask v ulicích New Yorku 8. srpna 2024 v 13:00

Film se tak umísitil mezi nejhorší videoherní filmy všech dob, kde se objevily například Alone in the Dark (2005) nebo Hitman Agent: 47 (2015). Borderlands se zdá být ale přece vyjímkou mezi videoherními adaptacemi z posledních let, protože seriály The Last of Us nebo Fallout jsou naopak velmi populární a mnozí tak začali být toho názoru, že proslulá kletba herních adaptací byla konečně zlomena. 

Snímek je od čtvrtka i v českých kinech, podobné názory jako na Rotten Tomatoes na něj mají ale i čeští kritici a kritičky, zajdi si na něj tak pouze na vlastní nebezpečí.

Zpět
Sdílet
Diskuse