Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
12. srpna 2024 v 12:45
Čas čtení 1:02
Ella Petrová

Jennu Ortegu už unavuje politická korektnost v Hollywoodu. „Vytrácí se lidskost a integrita,“ tvrdí

Jennu Ortegu už unavuje politická korektnost v Hollywoodu. „Vytrácí se lidskost a integrita,“ tvrdí
Zdroj: Youtube/@fallontonight
OSOBNOSTI CELEBRITY FILM FILMOVÉ OSOBNOSTI
Uložit Uložené

Podle Jenny Ortegy má Hollywood problém – je přehnaně politicky korektní. Má s ní osobní zkušenost.

Hvězda Wednesday prozradila, že ji trápí politická korektnost. „Každý chce být politicky korektní, ale mám pocit, že tím ztrácíme hodně ze své lidskosti a integrity, protože to postrádá upřímnost,“ uvedla. „Přála bych si, abychom měli lepší smysl pro konverzaci,“ pokračovala. „Představte si, že by každý mohl říct, co si myslí, a nebyl za to souzen, a kdyby něco, vyvolalo by to nějakou debatu, ne hádku.“

„Popisuji světový mír?“ zeptala se poté ironicky sama sebe. Rozpovídala se tak pro magazín Variety.
 
Ortega tak možná naráží na svou osobní zkušenost. Loni totiž opustila franšízu Vřískot  pouze den poté, co byla její vyhozena její kolegyně Melissa Barrera. Barrera na svých sociálních sítích publikovala propalestinská stanoviska. „Branže, ve které pracujeme, je tak citlivá,“ postěžovala si nyní Ortega. Jako důvod svého odchodu z Vřískotu však uvedla kolize s plánováním jiných natáčení.

scream
Zdroj: PARAMOUNT PICTURES/PHILIPPE BOSSE

 
Barrera byla vyhozena z Vřískotu 7 kvůli jejím příspěvkům na sociálních sítích podporujících Palestinu uprostřed probíhajícího konfliktu s Izraelem. Producent Vřískotu Spyglass Media Group v prohlášení tehdy uvedl: „Postoj Spyglass je jednoznačně jasný: Máme nulovou toleranci k antisemitismu nebo podněcování nenávisti v jakékoli formě, včetně falešných odkazů na genocidu, etnické čistky, holocaust nebo cokoli, co zjevně překračuje hranice nenávistných projevů.“
 
Barrera sdílela jeden příspěvek, který obviňoval Izrael z genocidy a etnických čistek a znovu zveřejnila úryvek z časopisu Jewish Currents o překrucování holocaustu za účelem posílení izraelského zbrojního průmyslu.
 
Po odchodu Barrery a Ortegy byl Vřískot 7 přepracován a přivedl zpět dlouhodobou hvězdu franšízy Neve Campbell, aby vedla film. Ortega se nyní věnovala filmu Tima Burtona Beetlejuice Beetlejuice, který bude mít premiéru 6. září.

Domů
Sdílet
Diskuse