Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Vyzkoušej klub Refresher+ už od 0 Kč 😱
15. srpna 2024 v 11:37
Čas čtení 0:38
Jela Vážanová

Tvůrci thrilleru Miki prozradili, proč mafián Černák spolupracoval na filmu. Jeho motivace nebyla finanční

Tvůrci thrilleru Miki prozradili, proč mafián Černák spolupracoval na filmu. Jeho motivace nebyla finanční
Zdroj: Joseph Marčinský/PubRes
FILMY A SERIÁLY FILMY 2024 PO STOPÁCH SLOVENSKÉ MAFIE SLOVENSKO
Uložit Uložené

Miki je nejen drama plné násilí, ale slouží i jako svědectví o temných stránkách slovenských dějin.

Režisérovi Jakubu Kronerovi se ve filmu Miki podařilo skloubit intenzivní atmosféru, skvělé herecké výkony a realistické zobrazení mafiánského života do díla, které neklouže jen po povrchu, ale nabízí hlubší vhled do postav a doby, v níž žily.

Doporučeno
Vše, co víme o příštím spin-offu Hry o trůny. Hlavními hrdiny budou opět Targaryenové Vše, co víme o příštím spin-offu Hry o trůny. Hlavními hrdiny budou opět Targaryenové 13. srpna 2024 v 18:30

Na míře autenticity se pak podílel i sám Mikuláš Černák, bývalý boss slovenského podsvětí, který produkci pomáhal při natáčení filmu přímo ze své cely. V rozhovoru se scenáristou Miro Šifrou v pořadu Na rovinu padla otázka, zda se Černák na filmu nějak podílel.

„Myslím, že ne, já jsem pořád scenárista, do věcí producenta nevidím. To se musíte zeptat producenta, ale já o žádné dohodě nevím.“

Slovenská redakce Refresheru si tak ověřila přímo u jednoho z producentů Mikiho – Radovana Gerka z Regia Civitas Productions – zda Černák dostal za spolupráci třeba zaplaceno, nebo jaká vlastně byla dohoda. Gerko uvedl, že Černák na filmu spolupracoval bez nároku na finanční odměnu. „Jeho motivace nebyla finanční. Práva na film nám dal díky tomu, že jsme mu předložili nejlepší vizi,“ řekl Gerek.

Domů
Sdílet
Diskuse