Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
29. srpna 2024 v 13:25
Čas čtení 0:46
Veronika Ábelová

Netflix na podzim chystá velkofilm s Angelinou Jolie. Promění ve slavnou zpěvačku

Netflix na podzim chystá velkofilm s Angelinou Jolie. Promění ve slavnou zpěvačku
Zdroj: Netflix/propagační materiál
FILMY A SERIÁLY FILM NETFLIX
Uložit Uložené

Hlavní roli v novém filmu Maria ztvární oscarová Angelina Jolie. O režii se postaral Pablo Larraín a na scénáři pracoval tvůrce Peaky Blinders Steven Knight.

„Jsem nadšený, že mohu znovu spolupracovat s týmem Netflixu, který se tak vášnivě zajímá o filmy,“ řekl o spolupráci režisér filmu Pablo Larraín, který stojí třeba za biografickým snímkem o Jackie Kennedy Jackie (2016) nebo za biopicem o britské princezně Dianě nazveném Spencer (2021)

Tentokrát se ve spolupráci s kameramanem Edwardem Lachmanem pustil zatím do svého zatím nejosobnějšího díla a do hlavní role obsadil Angelinu Jolie.

„Jde o kreativni, imaginativní a psychologický portrét Marie Callas, která se potom, co zasvětila svůj život vystupováním pro publikum po celém světě, rozhodla najít vlastní hlas, svou vlastní identitu a zpívat pro sebe,“ popsal snímek Larraín.

Marie Callas byla jedna z největších operních zpěvaček vůbec. Řecká sopranistka působila v minulém století a proslavila se neuvěřitelným hlasem. Film zaznamenává období, kdy svůj hlas ztratila a snaží se ho znovu získat.

Doporučeno
Z Paříže do Říma. Pokračování čtvrté série Emily in Paris vypustilo do světa trailer Z Paříže do Říma. Pokračování čtvrté série Emily in Paris vypustilo do světa trailer 26. srpna 2024 v 17:35

Ve filmu se kromě Jolie objeví i Kodi Smit-McPhee, Valeria Golino nebo Alba Rohrwacher. „Je mi velkou ctí vyprávet tento příběh a sdílet ho s publikem po celém světě, jako to udělala Maria se svým životem,“ řekl o filmu Larraín. Maria má premiéru 29. srpna na filmovém festivalu v Benátkách. Datum, kdy se objeví na streamovací platformě, Netflix teprve odtajní.

angelina jolie maria netflixangelina jolie maria netflixAngelina Jolie
Zobrazit galerii
(3)
Domů
Sdílet
Diskuse