Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Vyzkoušej klub Refresher+ už od 0 Kč 😱
29. září 2024 v 16:25
Čas čtení 0:42
Magdalena Trajerová

Lewis Hamilton měl od dětství deprese, ve škole ho šikanovali. Otevřeně promluvil o svém duševním zdraví

Lewis Hamilton měl od dětství deprese, ve škole ho šikanovali. Otevřeně promluvil o svém duševním zdraví
Zdroj: Getty Images/Bryn Lennon
OSOBNOSTI DUŠEVNÍ ZDRAVÍ FORMULE 1
Uložit Uložené

Sedminásobný mistr světa formule 1 Lewis Hamilton promluvil o svém duševním zdraví. Od raného věku se potýká s depresemi kvůli šikaně ve škole a tlaku ze závodění.

„Když mi bylo 20 let, měl jsem několik opravdu těžkých období. Celý život jsem bojoval s duševním zdravím. Měl jsem deprese. Od velmi raného věku, když mi bylo asi 13. Myslím, že to byl tlak ze závodění a trápení ve škole. Šikana. Neměl jsem si s kým promluvit,“ řekl Hamilton pro Sunday Times. Hamilton vyrůstal ve Stevenage. Ve škole čelil šikaně kvůli barvě své pleti.

Doporučeno
Miluješ hru The Sims? Teď se zjistilo, že pomáhá zlepšovat životy Miluješ hru The Sims? Teď se zjistilo, že pomáhá zlepšovat životy 19. srpna 2024 v 9:53
Doporučeno
Marpo: Společnost by neměla ztrácet hodnoty. Celej život jsem snílek Marpo: Společnost by neměla ztrácet hodnoty. Celej život jsem snílek 29. září 2024 v 10:00
Doporučeno
Týden jsem všem tykala. Hanbu cítím do teď: někteří si toho ani nevšimli, ale veterinářka měla problém Týden jsem všem tykala. Hanbu cítím do teď: někteří si toho ani nevšimli, ale veterinářka měla problém 25. září 2024 v 7:00

Hamilton také prozradil, jak dbá o svou psychohygienu. Po období hledání sebe sama během covidové pandemie v roce 2020 začal vstávat v pět hodin ráno. Po meditaci si jde zaběhat. „Je to opravdu skvělý způsob, jak se dostat do kontaktu sám se sebou, se svými vnitřními pocity, pochopit, co mohu dělat,“ řekl.

Odpověděl i na otázku, zda někdy vyhledal pomoc terapeuta. „Před lety jsem mluvil s jednou ženou, ale to mi moc nepomohlo. Dnes bych si rád někoho našel,“ uvedl.

Devětatřicetiletý jezdec je po dvou výhrách Grand Prix v sezóně 2024 na šestém místě v aktuálním pořadí jezdců. Na konci sezóny se po dvanácti letech strávených u Mercedesu přesune do Ferrari.

Domů
Sdílet
Diskuse