Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
18. května 2018 12:33
Čas čtení 0:00
Pavlína Plecitá

Pražské tramvaje budou ještě letos doplněny bezkontaktními platebními terminály

TECH
Uložit Uložené

Aktuálně můžete bezkontaktně platit pouze ve dvou pražských linkách. Do konce roku chce dopravní podnik tuto službu zavést do dalších tramvají.

Pohodlí cestujících pražskou hromadnou dopravou se zase o něco málo zvýší díky dalšímu rozšíření bezkontaktních platebních terminálů do ostatních tramvajových linek. V současnosti můžete bez potíží kartou zaplatit pouze v linkách s číslem 18 a 22. Pražský dopravní podnik aktuálně hledá partnera, se kterým v září podepíše dohodu a umístění platebních terminálů do vozů.

Pražské tramvaje budou ještě letos doplněny bezkontaktními platebními terminály
Zdroj: pixabay.com

V případě, že nejste majitelem některé z paušálních MHD karet, není nic jednoduššího než získat potřebnou jízdenku pomocí bezkontaktní platby. Obzvlášť ve chvílích, kdy není příliš času nazbyt. Terminál umístěný přímo v tramvaji vám v několika málo sekundách připraví rovnou označenou tramvajovou jízdenku.

„My jsme nešli cestou toho, že bychom si koupili ta zařízení nebo že si je pronajmeme, ale šli jsme cestou toho, že hledáme partnera, bude jím pravděpodobně banka, který si umístí své terminály u nás ve vozech, bude prodávat naše jízdenky a z prodaného jízdného mu budeme dávat provizi,“ citují lidovky.cz generálního ředitele pražského dopravního podniku Martina Gillara.

I další velká česká města přitom technologii využívají. Platební terminály v tramvajových vozech najdeme například v Ostravě, Liberci nebo Karlových Varech. V Praze se první bezkontaktní terminál v tramvaji objevil v roce 2016 v lince 22. Za loňský rok si jízdenku v linkách 22 a 18 zakoupilo okolo 5 000 pasažérů.

Domů
Sdílet
Diskuse