Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
26. srpna 2018 13:19
Čas čtení 0:00
Ondřej Jarůšek

Čech ukradl soupeři v počítačové hře všechno, co měl na účtu. Kromě peněz zmizela i výbava

TECH
Uložit Uložené

Krást se nevyplácí. To na vlastní kůži poznal i mladík z Litoměřič, který protivníkovi vykradl herní účet. Teď mu hrozí vězení.

Chtěl si nečestně přilepšit, teď toho ale devatenáctiletý mladík z Litoměřic zřejmě lituje. Svým jednáním si totiž zadělal na velké problémy, které ho mohou přijít velmi draho. Policie jej viní z vykradení herního účtu o dva roky staršího hráče z Českého Krumlova, za což mu hrozí až dva roky za mřížemi.

Ilustrační obrázek

Čech ukradl soupeři v počítačové hře všechno, co měl na účtu. Kromě peněz zmizela i výbava
Zdroj: www.flickr.com

Jak uvádí domácí server Novinky, který o případu informoval, podařilo se mu to díky vytvoření falešné phishingové stránky pro internetový odkaz počítačové hry Metin2. Tím získal přístupové údaje a heslo cizího hráče, kterému z účtu následně vybral prakticky vše, co se dalo. 

Poškozenému z herního účtu zmizelo herní platidlo ve výši deseti milionů yangů, kromě toho ale také různé druhy výbavy. „Možná to celé zní jako špatná videohra, ale mladík je stíhán pro trestný čin neoprávněný přístup k počítačovému systému a nosiči informací,“ okomentoval případ mluvčí jihočeské policie Jiří Matzner. 

Domů
Sdílet
Diskuse