Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
18. října 2018 14:15
Čas čtení 0:00
Jakub Paulík

Bjorn touží po pomstě, Ivar se stává nekompromisním králem a Lagertha bojuje o život

FILMY A SERIÁLY
Uložit Uložené

Události z konce poloviny 5. série se mohou velmi rychle změnit. Otázka ale zní – v čí prospěch?

Synové zesnulého krále Ragnara Lothbroka rozehráli nebezpečnou hru plnou krveprolití. V průběhu první polovině 5. série začaly mezi hrdiny vznikat pochybné aliance, které si daly za cíl zničení společného nepřítele.

Šílenému Ivarovi se podařilo získat Kattegat a porazit Lagerthu a nevlastního bratra Bjorna. Tato situace se ale, zdá se, může velmi rychle změnit, protože Bjorn a jeho matka se jen tak lehce nevzdají. Do té doby se ale z Ivara, jak nám ukazuje níže přiložený plakát, stává král.

Bjorn touží po pomstě, Ivar se stává nekompromisním králem a Lagertha bojuje o život
Zdroj: History

Nová upoutávka k druhé polovině 5. série se zaměřuje právě na konflikt mezi klíčovými postavami a dovolí nám nahlédnout na dvě různé polohy Bjorna. Na jeho vystrašenou tvář, ale také na odhodlaný pohled plný touhy po pomstě. Ivar díky svému vítězství nabyl ještě větší sebevědomí, což by ho v konečném důsledku mohlo stát hlavu.

Jak se říká, pýcha předchází pád. Budeš v následujících epizodách fandit lstivému a zákeřnému Ivarovi? Nebo jsi na straně Bjorna a krásné Lagerthy? 11. část 5. série se k nám dostane 29. listopadu 2018, takže už přichází nejvyšší čas na to, aby ses konečně rozhodl.

Pokud Vikingy sleduješ pravidelně, jistě víš, že seriál si podobně jako Game of Thrones častokrát zahrává se životy hlavních postav (no, zas tak moc asi ne). Není vůbec vyloučeno, že následující části nám některého oblíbence nadobro seberou.

Jak se nedávno vyjádřil tvůrce seriálu Michael Hirst, 15. epizoda 5. série by nám měla zlomit srdce. O koho podle vás přijdeme? Podaří se Ivarovi pomstít Aslaug? Splní svůj slib a zavraždí Lagerthu?

V každém případě ale dozajista nezemřou všechny klíčové postavy, protože už nyní máme potvrzenou 6. sérii. Ta by se tak jako pátá měla skládat z 20. částí rozdělených na dvě poloviny.

Domů
Sdílet
Diskuse