Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
21. října 2018 19:26
Čas čtení 0:00
Dušan Šutarík

Creed 2 láká dalšími záběry. Podaří se novému režisérovi navázat na perfektní jedničku?

FILMY A SERIÁLY
Uložit Uložené

Pokračování Creedu se zatím prezentuje jako důstojný nástupce. Snad se v kinech dočkáme další pecky.

Boxerské drama Creed 2 bude mít nelehký úkol, a sice překonat svého výborného předchůdce. Pro režiséra a celý štáb jde nepochybně o výzvu. Jsme zvědaví, zda Steven Caple Jr. dostojí vysokým očekáváním. Nejnovější ukázka nám přiblíží způsob jeho práce a směr, kterým se Creed 2 bude ubírat.

V hlavních rolích se opět představí Sylvester Stallone a Michael B. Jordan. Do ringu se tentokrát proti sobě postaví Adonis (Jordan) a Viktor Drago (Florian Munteanu), syn nám dobře známého Ivana Draga (Dolph Lundgren).

Ivan Drago byl svého času hlavním soupeřem Rockyho (Stallone), který si následně vzal pod trenérská křídla Adonise.

Vzhledem k událostem předchozích dílů je jasné, že tentokrát nepůjde o obyčejný souboj. Adonis totiž ví, že jeho otce, kterého nikdy nepoznal, zabil právě Ivan Drago. Vítězství nad jeho synem bude tedy nepochybně jedním z jeho hlavních cílů.

Tvůrci se již koneckonců nechali slyšet, že na dynamice a konfliktu mladých zápasníků bude postaven celý snímek.

Kromě zmíněných herců se objeví i Tessa Thompson, Phylicia Rashad, Russell Hornsby a Andrea Ward. Prvnímu dílu Creed se fantastickým způsobem podařilo oživit slávu série Rocky a režisér Ryan Coogler dokázal, že téma má co říci i dnešním divákům.

Snímek si odnesl několik cen, včetně nominace na Oscara (pro Sylvestera Stallonea). Steven Caple Jr. má zatím za sebou poměrně nevýrazně přijaté drama The Land z roku 2016, pevně však věříme, že se mu podaří navázat na výbornou Cooglerovu práci.

Dosavadní ukázky nám zatím nedávají důvod pochybovat, zvláště, když vezmeme v úvahu fakt, že samotný Ryan Coogler bude na projektu participovat jako výkonný producent. Do českých kin Creed 2 dorazí 22. listopadu 2018.

Creed 2 láká dalšími záběry. Podaří se novému režisérovi navázat na perfektní jedničku?
Zdroj: Warner Bros.

Domů
Sdílet
Diskuse