Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
25. prosince 2018 23:36
Čas čtení 0:00
Dušan Šutarík

Filmový Black Mirror dorazil s prvním obrázkem. Hlavní roli si v něm zahraje hvězda Dunkirku

FILMY A SERIÁLY
Uložit Uložené

Kromě prvního obrázku víme i to, o čem Black Mirror: Bandersnatch vlastně bude.

Jen před několika dny jsme ti na Filmkultu přinesli informaci o tajemném filmovém projektu Black Mirror s podtitulem Bandersnatch. Zdá se, že fanoušci se už za pár dní skutečně dočkají samostatného filmu, který bude zasazen do univerza zmíněného seriálu. O čem však Bandersnatch vlastně bude?

Hlavním hrdinou by měl být mladý programátor, který dostane za úkol vytvořit z fantasy románu videohru. Velmi brzy se však realita a virtuální světy začnou míchat a hlavní hrdina si nemůže být jistý tím, co je skutečné. Podle všeho bychom se měli dočkat pořádně brutálního snímku plného násilí. Všechny tyto informace našli fanoušci na korejské stránce spravující ratingy filmů.

Je také možné, že Bandersnatch bude jakýmsi interaktivním dílem, které dovolí divákům vstoupit do děje a ovlivňovat příběh. Netflix s podobným konceptem koketuje, takže tato možnost rozhodně není vyloučena. Zmíněná stránka totiž hovoří o 312minutové stopáži, která by teoreticky mohla zahrnovat všechny interaktivní možnosti.

Netflix plánuje (v případě úspěchu) tuto praxi rozšířit i na jiné seriálové projekty. V praxi to bude vypadat tak, že tvůrci dají divákům možnost ovlivnit směřování příběhu, i samotný závěr. V zásadě tak budete moci v určitém okamžiku vstoupit do děje a vybrat si podle svého přání, jak by měl příběh pokračovat.

Black Mirror
Black Mirror Zdroj: Netflix

Do praxe by měl tento nápad být uveden právě v nové sérii seriálu Black Mirror. Podobný koncept si už Netflix vyzkoušel v dětském seriálu Puss in Book a zřejmě se mu osvědčil.

Na režii Bandersnatche dohlížel David Slade (režíroval i epizodu Metalhead ze 4. série) a v hlavních rolích uvidíme Fionna Whiteheada (Dunkirk), Willa Poultera (We're the Millers) a Asima Chaundhryho (People Just Do Nothing). Pokud se nic nezmění, tak premiéry Black Mirror: Bandersnatch bychom se měli dočkat 28. prosince. Níže ti přinášíme i úplně první obrázek ze samotného filmu, který se objevil na Apple TV.

Domů
Sdílet
Diskuse