Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
12. ledna 2019 13:12
Čas čtení 0:00
Jakub Paulík

Bohemian Rhapsody je za posledních 30 let nejhůře hodnoceným držitelem Zlatého glóbu

Bohemian Rhapsody je za posledních 30 let nejhůře hodnoceným držitelem Zlatého glóbu
Zdroj: 20th Century Fox
FILMY A SERIÁLY
Uložit Uložené

Diváci film milují, ale kritici mají vícero výhrad.

Slavnostní večer Zlatých glóbů patřil životopisném snímku Bohemian Rhapsody. Kromě toho, že byl za svůj výkon ve filmu oceněn hlavní herecký představitel Rami Malek, který ztvárňoval Freddieho Mercuryho, si Bohemian Rhapsody odneslo i cenu v kategorii Nejlepší film – drama.

Podle recenzentů z Rotten Tomatoes by však nový hit o kapele Queen toto ocenění jistě nezískal. Divácké skóre na RT sice hlásí slušných 90 %, ale kritici Bohemian Rhapsody udělili jen mírně nadprůměrných 62 % (rating 6.1).

Pokud bychom měli na jejich webu prohledat historii držitelů Zlatého glóbu v kategorii Nejlepší film, zjistili bychom, že hůře hodnoceným výhercem by bylo až drama Out of Africa z roku 1986. To si od kritiků z RT vysloužilo ještě slabších 60 % (rating 6.6 ).

Pro vysvětlení zdůrazňujeme, že výsledné procentuální hodnocení na RT je poměrem záporných a kladných recenzí. Číslo v závorce je však už průměrem hodnocení. Více informací se dočteš v našem článku.

Podle seznamu vítězů v kategorii Nejlepších filmů by se tedy procentuálně Bohemian Rhapsody umístilo ze 149. filmů až na 128. místě. Tento fakt sice může fanoušky filmu docela pohoršit, ale nezapomínejme na to, že každý můžeme mít svého favorita bez ohledu na to, že se jiným lidem líbí něco jiného.

Navíc už 22. ledna bychom se měli dozvědět nominace na Oscary, přičemž Bohemian Rhapsody do tohoto výběru bude téměř jistě patřit a potenciální nominaci hodnocení recenzentů z Rotten Tomatoes určitě neovlivní.

O Zlatých glóbech však rozhodují novináři z celého světa, přičemž na Oscarech jsou to přímo akademici z branže (režiséři, kameramani a podobně), takže se výsledek mezi takto odlišnými porotami může poměrně lišit.

Myslíš si, že Zlatý glóbus v kategorii Nejlepší film – drama získal snímek oprávněně? A dopřál bys mu také Oscara? Pro jakékoliv další informace vstup do následujícího vlákna.

Domů
Sdílet
Diskuse