Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
6. února 2019 11:36
Čas čtení 0:00
Antonín Havlík

Vědci našli v tulení stolici flash disk. Obsahoval fotky i videa z dovolené

Vědci našli v tulení stolici flash disk. Obsahoval fotky i videa z dovolené
ZAJÍMAVOSTI
Uložit Uložené

Vědci na Novém Zélandu objevili v tulení stolici nebývalý poklad. USB klíčenku, po jejímž očištění a připojení k PC se nestačili divit. Flashka totiž stále fungovala.

Příklady silného znečištění moří a oceánů můžeme vidět na fotografiích a videích z celého světa stále častěji. Po uhynulé velrybě, jež měla v žaludku téměř 6 kilogramů odpadu nebo želvě, která uvízla v obalu na piva a zdeformoval se jí krunýř, je tu další příklad dokazující, že zvířata přistupují k plastovému odpadu jako k obyčejné potravě.

Novozélandští vědci z výzkumného ústavu National Institute of Water and Atmospheric Research našli během analýzy nalezených vzorků ve stolici tuleně USB flash disk. Starají se o nemocně vypadající zvířata v tamních vodách.

Zmrazený disk několik týdnů vysoušeli, aby ho pak připojili do počítače a k jejich překvapení fungoval. „Je velmi znepokojující, že tito úžasní antarktičtí živočichové v sobě mají takové plasty,“ nestačila se nálezu divit dobrovolnice Jodia Warren.

Na funkčním flash disku našli i data. Obsahoval množství fotek a různých videí z dovolené na Novém Zélandu. Komu USB disk patří, není z dat prokazatelné. Vědci nyní po majiteli  pátrají na sociálních sítích.


Domů
Sdílet
Diskuse