Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
29. dubna 2019 15:33
Čas čtení 0:00
Adam Smeták

Soud zprostil obžaloby muže, který na Facebooku posílal teplické prvňáčky do plynu

ZAJÍMAVOSTI
Uložit Uložené

Hrozily mu až tři roky vězení, nakonec se neprokázalo, zda facebookový profil patřil jemu.

Teplický soud zprostil obžaloby Vítězslava Kroupu, který měl na Facebooku naznačovat, že by poslal do plynu prvňáčky z teplické základní školy. Podle okresního soudu totiž nebylo prokázáno, že komentář skutečně napsal obžalovaný Kroupa. Soud nemohl použít výpověď, v níž se Kroupa přiznal, neboť byla učiněna v přípravném řízení.

Podle soudkyně Lucie Yakut jsou důkazy pouze nepřímé. Vítězslav Kroupa tedy od soudu odchází bez trestu, nicméně rozsudek není pravomocný. Obžalovaný se dnešního jednání neúčastnil, pracuje v zahraničí.

Doporučeno
Neonacista, který posílal teplické prvňáčky do plynu, se dočká rozsudku. Hrozí mu až tři roky natvrdo Neonacista, který posílal teplické prvňáčky do plynu, se dočká rozsudku. Hrozí mu až tři roky natvrdo 26. dubna 2019 14:26

Obžalovaný měl z facebookového profilu na konci roku 2017 komentovat fotografii první třídy v Teplicích. Pod tablo měl napsat: „Ještěže jsou ze ZŠ Plynárenská. Řešení se přímo nabízí.“ Jeho profil na sociální síti byl navíc údajně plný fotografií Adolfa Hitlera a neonacistického materiálu.

Z toho důvodu čelil obžalobě z podněcování k nenávisti k etnické skupině a projevu sympatií k hnutí směřujícímu k potlačení práv a svobod člověka a podněcování k nenávisti vůči skupině osob nebo k omezování jejich práv a svobod. Hrozily mu až tři roky vězení.

Domů
Sdílet
Diskuse