Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
7. srpna 2019 23:33
Čas čtení 0:00
Roman Kulich

Samsung představil nové vlajkové lodě: Galaxy Note 10 a 10+

Samsung představil nové vlajkové lodě: Galaxy Note 10 a 10+
Zdroj: Samsung
TECH SAMSUNG
Uložit Uložené

Samsung na dnešní konferenci v New Yorku představil dva nové modely Samsung Galaxy Note 10.

V posledních týdnech obsazoval nadcházející Samsung Galaxy Note 10 titulní strany poměrně často, doposud však většinu z toho tvořily pouhé spekulace, jak tento nový model bude či nebude vypadat.

Jedno bylo ale jisté, právě dnes dochází k rozlousknutí spekulací a odhalení Note 10 zbytku veřejnosti na oficiálním eventu Galaxy UNPACKED, který bylo možné sledovat živě, a my ti přinášíme to podstatné, co nám bylo o tomto technologickém kousku prozrazeno.

Doporučeno
Odvážný koncept iPhonu 11 tě ohromí zahnutým displejem. Na přední straně nejsou žádné zbytečné ovládací prvky Odvážný koncept iPhonu 11 tě ohromí zahnutým displejem. Na přední straně nejsou žádné zbytečné ovládací prvky 3. srpna 2019 12:22

Samsung Galaxy Note 10 ve dvou velikostech

Společnost Samsung vůbec poprvé představila Galaxy Note 10 hned ve dvou velikostech, nechala se tak inspirovat u jiných výrobců mobilních telefonů, kterým se tento princip úspěšně vyplatil.

Případní zájemci si tedy budou moci vybrat, zda jim více padne Galaxy Note 10+ o velikosti 6,8 palce, anebo menší varianta Galaxy Note 10 o velikosti 6,3 palce.

Samsung Galaxy Note 10+

Tím hlavním, čeho si u tohoto modelu všimneš, bude zajisté čočka předního fotoaparátu, která je zasazena rovnou do horní části displeje bez (pro někoho) otravného výřezu, který lze aktuálně najít na jiných telefonech.

Co se týče displeje, tak těšit se můžeš na opravdu skvostný poměr displeje, který tvoří téměř 91 % vůči tělu společně s QHD+ rozlišením (3 040 ×  1 440 px) v kooperaci s celkem obstojnou výdrží baterie, jejíž kapacita je 4 300 mAh a nabízí možnost bezdrátového nabíjení. Uvnitř displeje také najdeš čtečku otisků prstů pro tu nejlepší bezpečnost.

O výkon Galaxy Note 10+ se postará 12GB RAM paměť ruku v ruce jdoucí s procesorem Samsung Exynos 9825. Úložný prostor má pak na starosti rychlé flashové úložiště ve dvou variantách – 256 a 512 GB. A jako bonus máš možnost si toto úložiště rozšířit ještě pomocí paměťové karty do velikosti 1 TB.

Přestože modely Samsung Galaxy S10 a S10 Plus byly opatřeny duální selfie kamerou, na Galaxy Note 10 nic takového nenajdeš. Samsung zde umístil pouze 10Mpx kameru se světelností f/2.2. Naopak na zadní straně najdeme hned tři – 12Mpx objektiv, 16Mpx  širokoúhlý objektiv a nakonec 12Mpx objektiv s funkcí dvojitého optického zoomu. A jako bonus je zde i speciální senzor pro snímání hloubky ostrosti, pomocí kterého lze vytvořit fotografii s rozmazaným pozadím.

Na funkcích fotoaparátu si Samsung dal u tohoto modelu opravdu záležet a těšit se tak můžeš například na zábavu s AR.

Spoustu věcí Samsung přidal či vylepšil, bohužel i něco ubral. Už i oba tyto modely se přidají na temnou stranu a odebrali z nich výstup pro 3,5mm sluchátka, spokojit se budeš muset s USB-C výstupem. Tento krok byl však poměrně očekávaný.

Doporučeno
Samsung vs. Huawei: Je lepší vlajková loď Galaxy S10+, nebo její rival P30 Pro? Samsung vs. Huawei: Je lepší vlajková loď Galaxy S10+, nebo její rival P30 Pro? 11. května 2019 13:33

Samsung Galaxy Note 10

Jak již bylo zmíněno, nejnovější Samsung Galaxy Note dostává i menšího bráchu s displejem o velikosti 6,3 palce s rozlišením 2 280 × 1 080 px. Ke zmenšení nedošlo jen u displeje, ale samozřejmě i na straně specifikací telefonu.

Na rozdíl od Galaxy Note 10+ uvnitř telefonu najdeš pouze 8 GB RAM paměti společně s 256GB úložištěm, avšak bohužel vzhledem k absenci slotu pro paměťové karty toto úložiště nelze rozšířit.

Stejně jako již zmíněný lepší model, i zde se nachází funkce bezdrátového nabíjení, baterie je však o něco menší – 3 500 mAh.

Fotoaparáty jsou zde totožné jako u 10+, avšak s menší rozdílem – není opatřen senzorem pro snímání hloubky ostrosti. To mu však na kvalitě rozhodně neubírá.

Cena

Tak specifikace už víme, pokud se ale i přesto nemůžeš rozhodnout, možná ti s tím pomůže cena. 

Pokud si myslíš, že ti vystačí menší Samsung Galaxy Note 10, tak si připrav sumu 24 999 Kč (971 eur). Pokud si naopak chceš dopřát to nejlepší, co ti Samsung nabízí, tak Galaxy Note 10+ ve variantě 256 GB tě vyjde na 28 999 Kč (1 127 eur) a 512 GB verze pak na 30 999 Kč (1 205 eur).

Domů
Sdílet
Diskuse